2016. október 24. – Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_IMG_3573.JPGPárbeszéd!? Mindig meglep, hogy Jézus még a vele kötekedők kérdéseire is válaszol! 
Higgadt, bölcs, logikus választ kap a zsinagóga tudálékos elöljárója: "Van-e köztetek egy  is, aki nem  oldja el  a jászoltól ökrét vagy szamarát  szombati napon, hogy megitassa?  Ábrahámnak ezt a lányát pedig a sátán  tartotta megkötözve immár tizennyolc éve.  Nem kellett-e őt  feloldani  kötelékétől  akár  szombaton  is?” 
Milyen jó lenne, ha sértődötten, durcásan én sem szakítanám meg a párbeszédet még azzal sem aki sunyi, álszent módon támad, hanem nyugodtan, higgadtan, okosan próbálnák érvelni igazam mellett, függetlenül attól, hogy elfogadják-e érveimet, szempontjaimat!! Bölcs, okos beszédemmel vezessem ki a testvéremet a tudatlanságból fakadó tévedés zsákutcájából, felszabadítsam fel a bűn rabságából! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Jézus szombatonként a zsinagógában tanított. Volt ott egy asszony, akit  a betegség lelke már tizennyolc éve hatalmában tartott. Annyira meggörnyedt, hogy egyáltalán nem tudott felegyenesedni. Amikor Jézus meglátta,  magához hívta, és így szólt hozzá: „Asszony, megszabadultál betegségedtől.” Közben rátette a kezét. Az  rögtön felegyenesedett, és  dicsőítette az Istent.  A zsinagóga  elöljárója   méltatlankodott   azért,  hogy   Jézus   szombaton gyógyított, és a  sokasághoz fordult:  „Hat napotok van  a munkára.  Akkor jöjjetek gyógyulást  keresni,  ne  szombaton!” Jézus  feléje  fordult,  és megfelelt neki: „Képmutatók!  Van-e köztetek egy  is, aki nem  oldja el  a jászoltól ökrét vagy szamarát  szombati napon, hogy megitassa?  Ábrahámnak ezt a lányát pedig a sátán  tartotta megkötözve immár tizennyolc éve.  Nem kellett-e őt  feloldani  kötelékétől  akár  szombaton  is?”  Ellenfelei  e szavakra szégyenükben  elpirultak. A  nép  pedig örvendezett,  hogy  Jézus ilyen csodát művelt.
Lk 13,10-17