Emlékezünk…

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_sztterezmontazs.jpgMa van az ünnepe Szent Mary MacKillopnak , aki a Kereszt Máriája nevet kérte Ausztrália első és egyetlen szentje .Hivatalos neve Saint Mary of the Cross MacKillop. Egy szegény skót család első gyermeke  9 gyerek közül. Alapítója a Sisters of Saint Joseph of the Sacred Heart (Josephites) rendnek….életét főleg a szegény , árva , elhanayagolt lányok gondozásának és tanításának szentelte . De foglalkoztak az idős, gyógyithatatlan betegekkel is. A rend mind a mai napig működik barna habitust viselnek . Az iskola alapításra egy ferences püspök kérte meg, Bishop Laurence Bonaventura Sheil OFM. Egyik lány testvére is követte a rendbe, az egyik fiú testvére jezsuita pap lett .
Halála után Észak Sydneyben egy kápolnában temették el. Boldoggá avatását 1995-ben II János Pál pápa végezte , aki amikor Ausztráliában a Világ Ifjusági Találkozón.  járt a sírja elött imádkozott . Szentté avatását Rómában XVI. Benedek pápa végezte 2010-ben a Szent Péter Bazilika elötti téren . 
Nagyon sokan látogatják a kápolnát amit egy kegyhelynek tekintenek és sokan kérik közbenjárását gyógyulásért . 
A Kereszt Szent Máriája könyörögj értünk. 
Amen

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Hiába ülök ábrándosan a Balaton közepén egy hajóban, és várom, hogy a szél majd a partra repít, ha nem tartom készenlétben a vitorlát, hogy a fuvallat belekaphasson, nekifeszüljön, és vágyaim felé repítsen. Ha kitartóan tesszük Isten akaratát, s így egyre jobban átadjuk életünket neki, akkor Ő mind jobban átveszi lelkünk vezetését.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. március 17. szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mivel indította útra a mennyei Atya?

Mivel indította útra a mennyei Atya Szent Fiát, mit ajándékozott Neki?
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube