Emlékezünk…

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_sztterezmontazs.jpgMa van az ünnepe Szent Mary MacKillopnak , aki a Kereszt Máriája nevet kérte Ausztrália első és egyetlen szentje .Hivatalos neve Saint Mary of the Cross MacKillop. Egy szegény skót család első gyermeke  9 gyerek közül. Alapítója a Sisters of Saint Joseph of the Sacred Heart (Josephites) rendnek….életét főleg a szegény , árva , elhanayagolt lányok gondozásának és tanításának szentelte . De foglalkoztak az idős, gyógyithatatlan betegekkel is. A rend mind a mai napig működik barna habitust viselnek . Az iskola alapításra egy ferences püspök kérte meg, Bishop Laurence Bonaventura Sheil OFM. Egyik lány testvére is követte a rendbe, az egyik fiú testvére jezsuita pap lett .
Halála után Észak Sydneyben egy kápolnában temették el. Boldoggá avatását 1995-ben II János Pál pápa végezte , aki amikor Ausztráliában a Világ Ifjusági Találkozón.  járt a sírja elött imádkozott . Szentté avatását Rómában XVI. Benedek pápa végezte 2010-ben a Szent Péter Bazilika elötti téren . 
Nagyon sokan látogatják a kápolnát amit egy kegyhelynek tekintenek és sokan kérik közbenjárását gyógyulásért . 
A Kereszt Szent Máriája könyörögj értünk. 
Amen

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem hiszem, hogy Isten annyira elbújna, hogyha tiszta szívvel keressük, ne tudnánk rátalálni. Aki őszintén, tiszta szívvel keres, az nem tévedhet el nagyon. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. december 17. vasárnap, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten a szeretet

Furcsa, mikor egy kisgyermek koravénként él, furcsa, mikor egy idős nő tinédzserként öltözködik, viselkedik. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube