Emlékezünk…

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_sztterezmontazs.jpgMa van az ünnepe Szent Mary MacKillopnak , aki a Kereszt Máriája nevet kérte Ausztrália első és egyetlen szentje .Hivatalos neve Saint Mary of the Cross MacKillop. Egy szegény skót család első gyermeke  9 gyerek közül. Alapítója a Sisters of Saint Joseph of the Sacred Heart (Josephites) rendnek….életét főleg a szegény , árva , elhanayagolt lányok gondozásának és tanításának szentelte . De foglalkoztak az idős, gyógyithatatlan betegekkel is. A rend mind a mai napig működik barna habitust viselnek . Az iskola alapításra egy ferences püspök kérte meg, Bishop Laurence Bonaventura Sheil OFM. Egyik lány testvére is követte a rendbe, az egyik fiú testvére jezsuita pap lett .
Halála után Észak Sydneyben egy kápolnában temették el. Boldoggá avatását 1995-ben II János Pál pápa végezte , aki amikor Ausztráliában a Világ Ifjusági Találkozón.  járt a sírja elött imádkozott . Szentté avatását Rómában XVI. Benedek pápa végezte 2010-ben a Szent Péter Bazilika elötti téren . 
Nagyon sokan látogatják a kápolnát amit egy kegyhelynek tekintenek és sokan kérik közbenjárását gyógyulásért . 
A Kereszt Szent Máriája könyörögj értünk. 
Amen

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mindannyiunkban ott van a holnap szentje, de az alávaló gazember is. Nem bíróknak kell lennünk, hanem orvosoknak. Álljunk a tévelygők mellé, és segítsünk nekik levetni a páncéljukat. Sohasem szabadna elfelejteni, hogy minden Saulban ott lapul egy szeretethimnusz. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. augusztus 21. hétfő, Sámuel és Hajna napja van. Holnap Menyhért és Mirjam napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube