Adni és kapni…

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_17022430_1298739430201672_6703135044969537286_n.jpgA legszebb játék , melyet egy síró kislány tanított nagyon megtetszett , és ezt bármikor , sok-sok kacagás közepette el lehet játszani ! Karácsonyi szünet volt . Ilyenkor talán még jobban fáj a gyerkeknek a magány. Én odamentem az egyik szomorú kislányhoz , olyan 5-6 éves volt- sajnos hozzá sem jött el senki - huncutul rámosolyogtam, és kérdtem: "Jössz játszani ?”( Egy árva gyerektől soha sem kell azt kérdezni, mi a gond , mert gond az van , és minek ráirányítani a figyelmet a sebekre, azokat olyan könnyű elkaparni!) Felcsillant a csöpp gyermek szeme , és azt mondta : “Játszuk azt, hogy te megtalálsz!” Nagyra kerekedett a szemem ,mert sokféle játékra gondoltam , de erre nem. Hamar kitaláltam a szabályokat , ölbe kaptam a kislányt, feldobtam jó magasra egy párszor , és közben örvendeztem, hogy jé, milyen jó ,hogy én őt megtaláltam! Ő meg gurgulázva kacagott és próbálta elkapni a biztonságos kikötőt jelentő nyakamat. Persze én nem hagytam. Örömömben , hogy megtaláltam , még egy párszor jó magasra feldobtam, majd pihegve átöleltem. Az árva kislány , kit karácsonykor senki sem keresett, és telefonon sem hívott fel, kacagott, kacagott , majd mosolyogva megkérdezte : “Te is boldog vagy , mert megtaláltál?”
Az évek elmúltak , a kiságyból nyugodt , szép édesanya lett . Nekem nem sikerült megoldani az ő problémáját a szüleivel, de sikerült átsegíteni életének ezen a nehéz , súlyos időszakán .És ha most  találkozunk, még ha nem is dobom fel kacagva , eljátsszuk, hogy milyen jó, hogy mi egymást ezen a Földön megtaláltuk !
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A házasságkötésnél a pap, a násznép csak tanú, a vőlegény a főpap, ő szolgáltatja ki kedvesének a házasság szentségét, és valamilyen módon így maga is szentséggé válik, hisz életével, hűséges szeretetével megszenteli a kedvesét. Természetesen ez fordítva is igaz: a család szentélyében az édesanya főpap, hisz az oltár előtt életre szóló igenje hozza létre a házasság szentségét. Földi élete során jóságával, szeretetével nap mint nap megszenteli férje, gyermeke életét.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. április 23. hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Bebizonyította

Bebizonyította: „Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja övéiért.” [Jn 15,13]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube