Adni és kapni…

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_17022430_1298739430201672_6703135044969537286_n.jpgA legszebb játék , melyet egy síró kislány tanított nagyon megtetszett , és ezt bármikor , sok-sok kacagás közepette el lehet játszani ! Karácsonyi szünet volt . Ilyenkor talán még jobban fáj a gyerkeknek a magány. Én odamentem az egyik szomorú kislányhoz , olyan 5-6 éves volt- sajnos hozzá sem jött el senki - huncutul rámosolyogtam, és kérdtem: "Jössz játszani ?”( Egy árva gyerektől soha sem kell azt kérdezni, mi a gond , mert gond az van , és minek ráirányítani a figyelmet a sebekre, azokat olyan könnyű elkaparni!) Felcsillant a csöpp gyermek szeme , és azt mondta : “Játszuk azt, hogy te megtalálsz!” Nagyra kerekedett a szemem ,mert sokféle játékra gondoltam , de erre nem. Hamar kitaláltam a szabályokat , ölbe kaptam a kislányt, feldobtam jó magasra egy párszor , és közben örvendeztem, hogy jé, milyen jó ,hogy én őt megtaláltam! Ő meg gurgulázva kacagott és próbálta elkapni a biztonságos kikötőt jelentő nyakamat. Persze én nem hagytam. Örömömben , hogy megtaláltam , még egy párszor jó magasra feldobtam, majd pihegve átöleltem. Az árva kislány , kit karácsonykor senki sem keresett, és telefonon sem hívott fel, kacagott, kacagott , majd mosolyogva megkérdezte : “Te is boldog vagy , mert megtaláltál?”
Az évek elmúltak , a kiságyból nyugodt , szép édesanya lett . Nekem nem sikerült megoldani az ő problémáját a szüleivel, de sikerült átsegíteni életének ezen a nehéz , súlyos időszakán .És ha most  találkozunk, még ha nem is dobom fel kacagva , eljátsszuk, hogy milyen jó, hogy mi egymást ezen a Földön megtaláltuk !
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2018. július 23. hétfő, Lenke napja van. Holnap Kinga és Kincső napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lélek és a pénz...

A XVI. században II. Gyula pápa Rómában egy nagy székesegyházat akart építeni, a Szent Péter-bazilikát, amely méltó hely lesz, hogy a kereszténység központja legyen, mert a kora középkorból származó épület erős javításra szorult.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube