Önsajnálat vs hálaadás …

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_36768144_1804786442930299_8611828359590051840_n.jpgGondolkozzunk el , milyen gyakran szoktunk panaszkodni ? Szoktam én sajnálni saját magamat? És sajnáltatni magamat másokkal ?Lamentálok ? No és milyen gyakran szoktam én “Magnificatot" énekelni ? Szoktam-e hálát adni azért amit Istentől kaptam ?Megköszönni azt amit nekem szánt az Úristen ? Megvan bennem ez a “máriás" lelkület?
Úgy gondolom, hogyha a fiatalok nem tudják elfogadni a kereszténységet , az pont azért van, mert a mi életünk tele van lamentációval, siránkozással . Én mikor magasztaltam hangosan az Istent? Mikor ujjongtam fel örömömben, hogy hálát adjak Istennek a szeretteimért , a munkámért, a betevő falatért ? Tudok én örvendeni? Mindenkinek meg kellene írnia a saját ‘magnificat-ját”! Ha van rá módod tedd meg egyszer vonulj vissza a szobádba vagy a kápolnába egy lappal a kezedben és írd meg a magad Hálaénekét!
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…ha két autó ütközik, akkor mindkettő sérül, az is, amelyik szabályosan haladt. Ha igazam van, ha nem, jobb elkerülni az erőszakot, a durva konfliktushelyzetet. Szeretettel, jósággal sok-sok koccanást, balesetet el lehetne kerülni.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. február 17. vasárnap, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nem bóvlit akar eladni nekünk 3/3

A legnagyobb feladatunk nem az, hogy legyőzzük a rosszat, hanem hogy felszabadítsuk egymást a szeretetre. A mai politikusok is sokkal többet érnének el, ha sok-sok jót tennének, például létrehoznának a saját pénzükből egy jó célt szolgáló intézményt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube