Önsajnálat vs hálaadás …

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_36768144_1804786442930299_8611828359590051840_n.jpgGondolkozzunk el , milyen gyakran szoktunk panaszkodni ? Szoktam én sajnálni saját magamat? És sajnáltatni magamat másokkal ?Lamentálok ? No és milyen gyakran szoktam én “Magnificatot" énekelni ? Szoktam-e hálát adni azért amit Istentől kaptam ?Megköszönni azt amit nekem szánt az Úristen ? Megvan bennem ez a “máriás" lelkület?
Úgy gondolom, hogyha a fiatalok nem tudják elfogadni a kereszténységet , az pont azért van, mert a mi életünk tele van lamentációval, siránkozással . Én mikor magasztaltam hangosan az Istent? Mikor ujjongtam fel örömömben, hogy hálát adjak Istennek a szeretteimért , a munkámért, a betevő falatért ? Tudok én örvendeni? Mindenkinek meg kellene írnia a saját ‘magnificat-ját”! Ha van rá módod tedd meg egyszer vonulj vissza a szobádba vagy a kápolnába egy lappal a kezedben és írd meg a magad Hálaénekét!
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Csak egyetlen út áll előttünk nyitva: a szeretet útja. Minden más út zsákutca, mely nem vezet sehova. Ha lenne valahol egy kis rövidítő az erőszak poklán keresztül, akkor legalább nagypénteken Krisztus rálépett vol na, de nem tette. Ő kitartott a szeretet útján nagycsütörtökön, nagypénteken keresztül a kereszthalálig, a húsvét hajnali dicsőséges győzelemig. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. szeptember 19. szerda, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Kíváncsi lennék arra...

Kíváncsi lennék arra, aki a kereszten agonizálva képes lenne még ennél is érthetőbben fogalmazni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube