Reggeli örömei

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_IMG_0578.JPGMiközben a reggelit készítettem, Juli nevelő megterített, majd együtt Dániellel, Ernővel és a gyerekekkel leültünk reggelizni.
Az első, aki a csendet megtörte, Nela volt: 
- Ilyent ettem haza is!
-"Otthon", javítottam ki.
- Anyukám csinálta, mondta Nela.
- Az apukám is csinál ilyent, amikor én akarok!- folytatta Ina a párbeszédet. Utána beszámolt arról, hogy az apuka megverte az anyukát, ezért ment el otthonról. Majd azt is hozzátette, hogy az anyuka megígérte, hogy jön jövő héten (ezt az ígéretet jó pár hete tette), de nem jött.
Reggeli után, már a konyhán mosogattam, mikor a két csicsergő madár, az étel kiadó ablaknál, bekiáltotta: "Köszönöm szépen a finom, finom reggelit!"
Mitől annyira "finom, finom"? Pedig tegnap ebédre szalmakrumplit csirkecombbal készítettem, bíztos az is ízlett, mert ebéd közben egy hang sem hallatszott pedig ennek a két kislánynak soha be nem áll a szája.... mégis, a bundáskenyér "finom, finom" volt..... Azért volt "finom, finom" mert ilyent otthon is esznek. Nem kell nagy tudomány ahoz, hogy megfejtsük miért készítenek ilyen gyorsan és olcsón elkészíthető ételeket a gyerekeink szülei:-)
Ina szülei elváltak, az apuka gyámja alá került a kislány. Nyár elején az apuka elment nyugatra dolgozni, azóta a kislány nem találkozott vele.
Nela édesanyja néha eljön az otthonban meglátógatni vagy pár órára elviszi őt de éjszakára soha nem marad otthon, az apukát nem engedjük a gyerekek közelében, mert alkoholista és agresszív.
Szerintem, a mai bundáskenyér, örömet hozott e két kislány szívében, közelebb érezték magukat a szüleikhez, én pedig újból megtapasztaltam, hogy nem a dúsgazdag ebéd teszi boldoggá az embert:-)
Szeretettel,
Rita
Kép: Eszményképünk az egymásért kiálló Szent Család!!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 22. kedd, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube