Milyen jó ilyen szép leveleket kapni!

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_IMG_3703.jpgMilyen jó ilyen szép leveleket kapni! Örömmel kiteszem az ablakba, és egyben gratulálok is neked a szép nagy családhoz!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kedves Csaba testvér!
Roland vagyok, 2006/2007-ben voltam az alapítványnál önkéntes Tusnádfürdőn; Kolozsvári Tibivel a kezdeteknél. Én építettem a két csigalépcsős tornyot az erdő felé. Dánél Sanyi atyai testvéremmel azóta is jó kapcsolatban vagyunk.
A szüleim minap adták át nekem Csaba testvér üdvözletét, akivel Debrecenben találkozott.
Már rég szeretném ezt a levelet megírni Csaba testvérnek. Tavaly októberben feleségül vettem Dörtét, egy háromgyermekes édesanyát. Két hete megszületett közös gyermekünk Karl Gábor, akit Karol Wojtyláról és Gábriel arkangyalról neveztünk el. Szent János Pál pápánk gyakran mondta „Ne féljetek!”; Gábriel angyal megszólította Józsefet is álmában, „Ne félj magad mellé venni feleségedet!”.
Csaba testvér, rövid idő alatt négygyermekes apa lettem! Boldog vagyok, mert tudom, aki elveszíti életét Énérettem, az megnyeri azt. Ezt sokszor tapasztaltam már, hogy mikor gyermekeim érdekében szigorú szeretettel lemondok magam szabad óráiról, akkor születek újjá ezáltal. 
Kedves Csaba testvér, az Alapítványnál töltött 10 hónap nélkül nem mertem volna igent mondani a nagycsalád kalandra, s Dánél Sanyi alapítványi munkatárs életpéldája nélkül tavaly októberben nem mertem volna amúgy igazán, tiszta szívből, odatérdelni az oltár elé, s menyasszonyomra és három gyermekére igent mondani. 
Két hete már hatan vagyunk. Édesgyermekem tavalyi Isten és ember előtt tett eskünk, vállalásunk megkoronázása. Köszönöm Csaba testvér, hogy tizenkét éve az alapítványnál egy mustármag ültetődött el szívembe, amely tavaly szárba szökkent, és idén meghozta termését.
Hálás szeretettel, 
Roland