Borszéki Otthonunk!!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_DSC_2622.JPGNéhány évvel ezelőtt meghívtak az Ausztráliai testvéreim egy missziós útra! Isten szeretetével hosszanjártam az ottani magyar testvéreinket ferences alázattal hirdettem Krisztus Urunk jóságát és ebből az útból kinőtt Gyergyószárhegyen a Kájoni Jánosról elnevezett gyermekvédelmi központ!!

 

Egy kedves Ausztráliában élő férfi munkánkat látva irgalmas szívvel a gyermekeinkre hagyta vagyonát melyet sikerült értékesíteni, és most ebből a pénzből Borszéken egy szép otthont újítunk fel 35-4o gyermeknek!! 
Három éve egy tehetős magánvállalkozó adta a javításra szoruló épületet, a  közbirtokosság adta a telket gyermekvédelmi céllal a jó Isten  nevében! Borszéken van Székelyföld legészakibb magyar tizenkétosztályos iskolája! A sok vihart megért városban, és a környéken sok egyszerű, erdőmunkával, pásztorkodóssal foglalkozó többgyermekes család él. Azt szeretnénk, hogy e szegény vidékről származó gyerekeknek ne keljen messzi idegenbe mennie, ha baj van a családjukban, hanem gyönyörű szülőföldjükön találjanak gyermekvédelmi ellátást! Így indokolt, hogy drága ausztráliai jótevőink segítségével nekik itt e borviz(ásványviz)források szentélyében otthont alapítunk!
Elöljáróimmal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy most tavasszal húsvét után elmegyek újból Ausztráliába, hogy lerójam hálámat a bennünket segítő jótevőink előtt, és hogy beszámoljak mindarról amit az ők jóvoltukból sikerült megvalósítanunk!!
Szeretettel, Csaba t.