Szent László élete

Bővebben: Szent László életeMeghívtak a nagyszalontai gyerekekkel Nagybányára!! A szentmise végén, Szent László életét adták elő a gyermekeink nagyon ügyesen, a zsúfolásig megtelt templomban!!..... Hála és köszönet Róbert atyának és minden kedves nagybányai vendéglátónknak! Feladatunkat szépen bevégeztük és Istennek legyen hála szerencséden hazaértünk, a gyermekek  Nagyszalontára és mi Dévára!! 

Büszke örömmel gondolok vissza az elmúlt napra, 

Csaba t.

2. Isten nevét hiába ne vedd!

Bővebben: 2. Isten nevét hiába ne vedd! Egészen biztos, hogy az az ember ki nem káromkodik, nem beszél csúful, s Isten szent nevét nem veszi hiába, hanem csak szeretettel, tisztelettel veszi az ajkára, az boldog ember!! Szent László vezetésével induljunk el a boldogságra vezető parancsok útján!! 

Második megállónk Kovásznán volt, hol  Teremtőnk második parancsolatát elmélkedtük át: Isten nevét hiába ne vegyed! 

Egy úton, egy célra,szeretettel,

Csaba t. 

Kössetek szövetséget Istennel!

Bővebben: Kössetek szövetséget Istennel!Egyedül kicsi, gyenge, esendő vagy!? Hogy lehetnél több, erősebb, bölcsebb?? Kössünk barátságot, szövetséget, a bennünket megszólító Teremtővel!! A porszem, és az Végtelen összege Végtelen!! Lehetséges?? Tekintetemet egyáltalán szabad Krisztusra  emelnem, ma senkinek nincs ideje rám, neki lesz türelme hozzám?

Jézus válasza egyszerű, bátorító, reménykeltő!! Miért ne indulnák el ezen az úton!

 

"Isten nevét hiába ne vedd! "

Bővebben: Szent László király vezetésével a boldogságra vezető parancsolatok útján elindultunk és a februári állomásunk Isten második parancsolata: Isten nevét hiába ne vegyed! A dévai gyermekekkel elgondolkoztunk azon, hogy "ki a jó Isten és ki vagyok én?" Ebből a gondolatsorból mindannyian sok érdekes következtetést vonhatunk le! Szeretettel megosztom az elmélkedést, örvendenék, ha velünk tartanál a lelki utazáson! 

Szeretettel, 

Csaba t.  

  

2020 - Egy úton - egy célért!!!!

Bővebben: 2020 - Egy úton - egy célért!!!!2020 szeptemberében Budapesten rendezik az Eukarisztikus Világtalálkozót! Ez a rendezvény a Katolikus Egyház négyévente megrendezett legnagyobb találkozója, melyre a színes nagy világ valamennyi egyházából, közösségéből zarándokok jönnek, hogy megismerjenek bennünket, hogy ők is bemutatkozzanak és együtt keressük, találjuk meg a Megváltónkat!  

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az elutasítás nagyon egyszerű, egy pillanat műve! A befogadás, az értékeink gyöngéd megosztása, a megbocsátás évekig tartó kemény munka, és én mégis erre az útra biztatok mindenkit, mert ezen az úton jár velünk a mi Istenünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. február 28. kedd, Elemér napja van. Holnap Albin napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Sokan hittek benne...

Egyszer Jeruzsálemben azt mondta: „»Bontsátok le ezt a templomot, és harmadnapra fölépítem.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube