Istent imádjuk és egymást szeressük!

Bővebben: Istent imádjuk és egymást szeressük! Isten tízparancsolata: A Sínai-hegyen Istentől adott parancsok a valláserkölcsi élet örök érvényű alaptörvényei (Kiv 20). Az embernek Isten és embertársai iránti kötelességeit összegzi. érvényessége minden időben megmarad, mivel Jézus azt mondta: "Nem megszüntetni jöttem a Törvényt, hanem beteljesíteni" (Mt 5,17).

I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

4. Atyádat és anyádat tiszteld!

Bővebben: 4. Atyádat és anyádat tiszteld!Szent Lászlóval a boldogságra vezető parancsolatok útján!!

Amennyiben sok a baleset az utakon, eltévesszük a közlekedési szabályokat, táblákat helyezünk ki, jelzéseket festünk az úttestre és mindjárt kevesebb tragédia történik! Társadalmunkban rengeteg a feszültség, a veszekedés, a válás, sajnos sok gyermek árvaházba kerül, sok felnőtt börtönbe, idejekorán meghall, mit tehetünk?? 2017 Szent László emlékév, ezért azt javaslom, hogy Erdély védőszentjének vezetésével nézzük át az Isten szent törvényeit, és induljunk el, a boldogságunkat jelentő parancsok útján!

Szeretettel, 

Csaba t. 

Szent László élete

Bővebben: Szent László élete Csíkszentsimoni Szent László Otthon diákjai a Szent László év tiszteletére nagy királyunk életét színpadra vitték, melyet Kazincbarcikán a szép, új Don Bosco központban is elő adtak!! Itt készült ez a felvétel, melyet szeretettel megosztok, 

Csaba t. 

Szent László élete

Bővebben: Szent László életeMeghívtak a nagyszalontai gyerekekkel Nagybányára!! A szentmise végén, Szent László életét adták elő a gyermekeink nagyon ügyesen, a zsúfolásig megtelt templomban!!..... Hála és köszönet Róbert atyának és minden kedves nagybányai vendéglátónknak! Feladatunkat szépen bevégeztük és Istennek legyen hála szerencséden hazaértünk, a gyermekek  Nagyszalontára és mi Dévára!! 

Büszke örömmel gondolok vissza az elmúlt napra, 

Csaba t.

2. Isten nevét hiába ne vedd!

Bővebben: 2. Isten nevét hiába ne vedd! Egészen biztos, hogy az az ember ki nem káromkodik, nem beszél csúful, s Isten szent nevét nem veszi hiába, hanem csak szeretettel, tisztelettel veszi az ajkára, az boldog ember!! Szent László vezetésével induljunk el a boldogságra vezető parancsok útján!! 

Második megállónk Kovásznán volt, hol  Teremtőnk második parancsolatát elmélkedtük át: Isten nevét hiába ne vegyed! 

Egy úton, egy célra,szeretettel,

Csaba t. 

Kössetek szövetséget Istennel!

Bővebben: Kössetek szövetséget Istennel!Egyedül kicsi, gyenge, esendő vagy!? Hogy lehetnél több, erősebb, bölcsebb?? Kössünk barátságot, szövetséget, a bennünket megszólító Teremtővel!! A porszem, és az Végtelen összege Végtelen!! Lehetséges?? Tekintetemet egyáltalán szabad Krisztusra  emelnem, ma senkinek nincs ideje rám, neki lesz türelme hozzám?

Jézus válasza egyszerű, bátorító, reménykeltő!! Miért ne indulnák el ezen az úton!

 

Isten nevét hiába ne vedd!

Bővebben: Isten nevét hiába ne vedd! Szent László király vezetésével a boldogságra vezető parancsolatok útján elindultunk és a februári állomásunk Isten második parancsolata: Isten nevét hiába ne vegyed! A dévai gyermekekkel elgondolkoztunk azon, hogy "ki a jó Isten és ki vagyok én?" Ebből a gondolatsorból mindannyian sok érdekes következtetést vonhatunk le! Szeretettel megosztom az elmélkedést, örvendenék, ha velünk tartanál a lelki utazáson! 

Szeretettel, 

Csaba t.  

  

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Isten nélkül olyan szavakat, mint holtomiglan-holtodiglan, örök hűség jóban-rosszban, felelőtlenség szánkra venni, mert esendő lényünk gyenge az ilyen szavak felelősségteljes vállalásához.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. április 28. péntek, Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus halála után harminc évvel- 2

Akkor irtották ki az olajfák hegyéről a fákat, mert kereszteket ácsoltak belőlük. Ez történelmi tény.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube