Saját pénzén hozatja helyre a Szent Sírt Jeruzsálemben a jordán uralkodó

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_hering104241.jpgNagyszerű!! Nem csak a rosszat, de a jó hírt is meg kell osztani!!
Hálás szeretettel,

Csaba t.


Abdullah király már ki is adta az erről szóló rendeletet. Az ammáni udvar közleménye szerint tájékoztatta erről Jeruzsálem, Palesztína és Jordánia görög-katolikus pátriárkáját, III. Kyrios Kyrios Theophilost. A pátriárka, akinek székhelye a Szent Sír-templom, megköszönte a nagylelkű felajánlást, és arról beszélt, hogy a jordán király nemcsak szavakkal, de tettekkel is kiáll amellett, hogy muszlimok és keresztények békében élhessenek egymás mellett az egész világon, és különösen a Szentföldön. És hogy a jordán uralkodó család egyedülálló történelmi szerepet tölt be a jeruzsálemi iszlám és keresztény szent helyek megóvásában.
Theophilos pátriárka márciusban írt alá megállapodást az athéni műszaki egyetemmel (NTUA) arról, hogy helyreállítják Jézus sírját, a jeruzsálemi örmény patriárka hivatalával és a Szentföldön szolgáló ferences misszionáriusokkal közösen. Azóta már tanulmány is készült arról, hogy ezt miképpen lehetne megoldani. A terveket eljuttatták több keresztény vallási vezetőnek és néhány kormánynak is, köztük az ammáninak.
A Szent Sír-templom Jézus Krisztus keresztrefeszítésének és feltámadásának bibliai helyszínén, a Golgotán épült, és a kereszténység egyik legfontosabb szentélye.
www.globoport.hu