Hatszáz kiló alma ezer árvának

A csíksomlyói gyermekotthonba érkezett a Merkúr első almaszállítmánya. Vedres alma vásárlással segíthetik az árvákatEgy nagyon nagyszerű ötletet oszthatok meg hálás szívvel! Ez az alma nem Évától van!!
Adná az Isten, hogy e nagylelkű kezdeményezés mindannyiunkat jobbá, egészségesebbé tegyen!! Szeretettel imádkozok, hogy fogyjon a finom alma bőségesen!!
Szeretettel,

Csaba t.
Megérkezett az első szállítmány magyar piros alma a csíksomlyói Szent István Nevelőközpontba pénteken. Ezt az adományt a Merkúr székelyföldi üzletlánc vedres alma akciója révén juttatták el a gyermekotthon fiataljainak. Az összefogás hatalma elnevezésű program azonban tovább folytatódik: minden Merkúrban megvásárolt veder alma után egy kiló alma jut a székelyföldi gyermekotthonok lakóinak asztalára.
Két raklapnyi, azaz több mint hatszáz kiló almát szállítottak ki pénteken a csíksomlyói Szent István gyermekotthonba a Merkúr üzletlánc munkatársai. Az első szállítmányból az alcsíki intézmények lakói is részesülnek majd, a későbbiekben pedig a többi, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett székelyföldi gyermekotthonba is juttatnak a magyar piros almából. A jótékonysági akció a székelyföldi üzletlánc Az összefogás hatalma elnevezésű programja révén valósul meg.
Gönczi Dezső, a Merkúr üzletlánc marketingmenedzsere elmondta, azért adták Az összefogás hatalma elnevezést akciójuknak, mert valóban összefogás eredményeként született: összefogás egyrészt a magyar almatermelő gazdákkal, másrészt a Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal, és nem utolsósorban a vásárlókkal is. „Tekintettel arra, hogy az orosz embargó miatt ellehetetlenült a jó minőségű magyar alma értékesítése, a Merkúr üzletlánc felvállalta, hogy megpróbálja a megszokottnál nagyobb mennyiségben értékesíteni az almát. Így segítenénk a magyar gazdákon is, ugyanakkor juttatnánk az almából a gyermekotthonok fiataljai számára is” – fejtette ki Gönczi.
Minden vásárló, ha úgy dönt, vedres almát vásárol a Merkúrban, vásárlásával nemcsak egy plusz vederrel gazdagodik, hanem ezáltal, egy kiló almával járul hozzá a gyermekotthonok fiataljainak egészséges étkezéséhez is. Ugyanis minden eladott vedres alma után, az üzletlánc egy kiló almát adományoz az alapítványnak.
„Minden napra egy alma, a fogorvost távol tartja” – ezt a jól ismert mondást Kolozsvári Tibor, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alcsíki regionális igazgatója mondta az almaszállítmány megérkezésekor. Mint kifejtette, ha az összefogás eredményeként, mint ahogy a morzsa az asztalról, ugyanúgy, ha egy-két alma „legurul” a gyermekeknek, az csak jó, és ezért köszönet jár az embereknek. Kolozsváritól egyébként megtudtuk, jelenleg a székelyföldi gyermekotthonokban több mint ezer fiatal él.
 Barabás Hajnal
www.szekelyhon.ro

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nagy kérdés, hogy mire épül egy kapcsolat, egy házasság. Ha az anyagi javak megszerzésére, a testi szépségre, a gyönyörökre, a reprezentálásra, akkor homokra épül. Ahogy telnek a hónapok, évek, előbb-utóbb jönnek a viharok, nekizúdulnak a háznak, és romba dönthetik: jön valaki, aki izgalmasabb örömöket tud kínálni, aki szebb, fiatalabb, kívánatosabb, aki érdekesebb e világi célokat tud mutatni, nagyobb jólétet tud nyújtani, és akkor könnyen le lehet térni a hűség és a szeretet útjáról.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 19. péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Miért van az, hogy....

Jézus Krisztus szenvedett Poncius pilátus alatt , megfeszítették, meghalt és eltemették
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube