9. állomás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_csiksomlyoi_szuzanya.jpgImádkozzunk Máriával Pünkösdre készülve,
Világunknak a Békesség Lelkét kérjük!

{youtube}KIVmkPMxH_w{/youtube}
Hanganyag:

Csaba testvér elmélkedése:

 

Dícsőség az Atyának…
Miképpen kezdetben…
Evangélium Szt. Lukács könyvéből:
Velük ment hát, lement Názáretbe, és engedelmeskedett nekik. Szavait anyja mind megőrizte szívében. Jézus meg gyarapodott bölcsességben, korban, s kedvességben Isten és az emberek előtt. /Lk 2, 51-52/.
Elmélkedés:
Olyan jó lenne legalább egy napra vendégségbe menni hozzád, Mária a názáreti kis lakodba. Leülni nagyon csendesen egy kis sarokba, és nézni ahogyan kisfiad elédbe áll, és szelíden engedélyt kér, hogy kimenjen játszani pajtásaival. Olyan csodálatos, hogy a Földre jött Isten mielőtt egyetlen gondolatot is mondott volna, vagy csodát tett volna, szerető anyai tekintetedtől kísérve elmegy kergetőzni a názáreti gyerekekkel. Ipi-apacs kis Jézus, ki vagy ütve és te szelíden mosolyogsz, ahogy szépen növekvő fiad kacagva újból nekiiramodik. Csendesen varrod Isten blúzocskáját, megkevered az ételt, szép renddel várod haza gyermeked, aki már a játék mellett megfogja Józseffel a fűrészt, és együtt dolgozik a műhelyben Isten és az ember.
Besötétedik, az egyszerű agyagtányérokban talán lencsefőzelék párolog, és ti egymás kezét fogva hálát adtok a mindennapiért a Mindenhatónak. Názáreti csendes élet, egy szorgalmas kis család boldog mindennapjai. Mindannyiunk számára egy eszménykép, a földreszállt mennyország egy elérhető, megvalósítható kis darabja.
Könyörögjünk:
Mária, szeretettel kérlek, segíts rácsodálkozni és megérteni e szép, csendes názáreti életednek a titkait. Add, hogy megértsük, Jézus nem csak neked és Szent Józsefnek kínálta fel a családi élet örömeit, a gyermekvállalás és nevelés semmihez nem fogható nagy kalandját, hanem mindannyiunknak.
Segíts, hogy mi is megéljük a magunk csendes, örömteli názáreti életét.
Családunk egységéért és örömteli együttlétéért így imádkozunk:
Most segíts meg Mária…

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A szentségi házasságkötés lényege, hogy nemcsak két ember köt szövetséget, hanem az élő Isten is életre szóló szövetséget köt velük. A Szentháromság mélységes titkát egy házasságban élő ember könnyebben meg tudja érteni, akik úgy válnak eggyé, hogy már nem is tudnak a másik nélkül élni, mikor gondolataikban, döntéseikben, érzésvilágukban állandóan megjelenik a másik: Neki hogyan lenne jó? Örülne-e neki, mit szólna hozzá?” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 25. csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Döbbenetes, ahogy Jézus Jeruzsálem előtt térdre borult

Ő mint Isten nagyon jól látja, hogy nem „babra megy” a játék, a földi életnek hatalmas a tétje, az ember dönthet a végtelen és a semmi között.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube