Levél Máréfalváról az ablakba!

 

b_300_300_16777215_00_images_stories_P1100360.JPGIskolakezdés Máréfalván, az Összefogás Házában, ahol ezerrel zajlik az élet!
 
Itt van az ősz itt van újra! 
A természettel párhuzamosan, mint ahogy ránk vár a begyűjtéssel kapcsolatos feladatok sorozata, úgy Maréfalván, az Összefogás Házában elkezdődött a tanév, és a vele járó erőteljes munka. 

A szép számban összegyült gyerekeket a nevelők idén is arra próbálják ösztönözni, hogy jól kitaposott utakon indulva, előrejáróik példáját követve, közös erővel, a megértés jegyében, a békés és szeretetteljes együttműködést gyakorolják. Felhívják tanulóik figyelmét arra, hogy erőfeszítéseik gyümölcseként életük legszebb ajándékainak sorozatát tapasztalhatják meg, melyek magukba foglalják a legfontosabb és Isten számára is legkedvesebb emberi értékeket, mint például a hála, a szeretet, a megbocsátás, a család, a barátság, a tanulás, a küzdés, a kitartó munka, valamint a nevetés és az adakozás.
 
Minden gyermeknek, a maga szintjéhez mérten próbálnak újabb feladatokat kiszabni, odafigyelve arra, hogy ápolva legyen a közösségi szellem, ahol kicsi és nagy együtt dolgozhat, és mindenki valamilyen formában belekapcsolódhat a feladatok elvégzésébe.
 
Egy dolog már az első héten szembeötlő: Munka van bőven minden téren!
 
Csak ámulattal figyelem és kísérem a nevelők intéseit, a kitartást amivel ők maguk élő példát mutatnak. Sokszor felteszem a kérdést, hogy honnan kapnak erőt és miből táplákoznak? 
 
Azt hiszem mindannyiunk számára egyértelmű, hogy csakis a hit, a szeretet, az Isteni gondviselésben fektetett reményük biztosítja azt az emberfeletti erőt, amire szükségük van nemcsak most, hanem minden megpróbáltában.
 
Ugyanakkor jó érzés végignézni az udvaron, mintegy ajándékként virul a kis 'sziklakert', melengető érzést sugároznak a szép virágok,  bizonyságul arra, hogy a kemény földbe fektetett magok is képesek csodákra. S nem szabad említés nélkül hagynom azt sem, hogy a fáradtságos munkával megművel kert is bőséges termést adott.
 
Kívánok jó munkát és kitartást Nekik továbbra is,
 
Kuchárné Balázs Éva (önkéntes kisegítő)
 

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nem elég a tudás. Mindent tudhatunk Istenről, a szeretetről, de ha nem kelünk útra, ha nem lépünk a szeretet útjára többet akaró, vágytól vezérelt szívvel, elveszünk. Mit jelent ma úton lenni? Se én, sem más nem látja az egész utat, de mindig felsejlik a következő lépés körvonala.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. március 28. csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten természetéről nagyon sokat árul el

Karácsony estéjén a pásztorok, majd a napkeleti bölcsek ugyanolyan gyereket láttak, mint bárki más, de hitükkel át tudták ölelni az Istent.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube