Az idősek világnapja! - Október 1.

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_jucinkata.jpgEgy kedves nagymama jött és kérte, hogy imádkozzak azért, hogy az ö unokája találjon munkahelyet Kanadában!! Jól megnéztem a nénit és csak annyit mondtam, hogy én ezért nem imádkozom! A néni idegesen nézett rám és azt mondta, de ö ezért nekem támogatást, pénzt ad! Nézze, - mondtam a néninek szeretettel - szívesen letérdelek az oltár elé és imádkozom magával reggelig azért, hogy az unokája haza jöjjön Kanadából és itthon a szülőföldjén boldoguljon, de azért én nem fogok imádkozni, hogy a szeretett unokája ott a világ túlsó végén gyökeret eresszen és hogy ön többet soha ne lássa a kedves arcát!!

 

Ön engem nem bántott én magának ilyen rosszat nem fogok kérni a jó Istentől! A néni komolyan a szemembe nézett és azt mondta: "tudja mit, ezért többet én sem fogok imádkozni!!"
Kedves Testvérek!! Az ember életében a legnagyobb érték az ö drága szülei, nagyszülei! Árva gyerekeket nevelek és nagyon jól látom, hogy egy gyereknek bármit is adhatok, ha nem tudom vissza adni az ö vérszerinti rokonait akkor sajnos szinte semmit nem adtam! Bármelyik növendékünk tudom, hogy szülei, nagyszülei ölelő egyszerű karjaiért pillanatok alatt hátatfordítana annak a nevelőnek, gyermekvédelmi központnak, amelyik évek hosszú során keresztül tényleg mindent megadott a gyermeknek! 
Sokszor a fiatalok a gyermekeik jövőjét féltve sajnos elszakítják az unokákat a nagyszülőktől, nagyon rosszul teszik! A család, gyermekek, szülök, nagyszülők össze tartozik!! Olyan sokszor próbálom magam elé képzelni a drága Szent Annát, ahogyan esténként férjével imádkozik az ö drága unokájáért a kis Jézusért: Kéri a mennyei atyát, hogy hozza haza az ö szeretett, kedves kis unokáját!! Szeretem magam elé képzelni azt a jelenetet is, amikor a Kis Jézus kacagva beszalad a hosszú Egyiptomi menekülés végén a Názáreti kis kertbe, ahol a drága nagymama, Szent Anna könnyeivel küzdve öleli magához azt a csöpp életet, mely vér a véréből!! Milyen szép kép? Együtt a Szent Család, három generáció ott ül az asztal mellett és egymás szavába vágva mesélnek, terveznek, álmodoznak a párolgó egyszerű lencsefőzelék mellett. Mondhatta volna Szent József, vagy Mária, hogy Egyiptomban a gyermek nevelésében több lehetőség van, ott könnyebb munkahelyet, megélhetést teremteni, Máriának is sokkal jobb kozmetikusok, divatszalonok állnak a rendelkezésére! Mondhatták volna, de ők szépen hazajöttek egy eldugott kis faluba a drága nagyszülőkhöz, a szülőföldjükre!! Haza jöttek, mert tudták, hogy a drága nagytata, nagymama, a rokonok, a szülőföld a legnagyobb érték, biztonság, garancia a létben maradáshoz!
Ma van az idősek világnapja, gondoljunk örömmel drága szüleinkre, nagyszülőinkre, kitudja meddig örvendhetünk jóságuknak, szeretetüknek és ezért keressük fel őket egy pár szál virággal, öleljük át őket gyermeki ragaszkodással! Hívjuk fel őket telefonon, s ha már talán rég elsodort egymástól az élet merjünk akár a tékozló fiú alázatával hazamenni, mert biztos, hogy drága idős rokonainknak látogatásunk életet adó örömünnepé válik!!
Gyermeki szeretettel gondolok elhunyt nagyszüleimre, őseimre, számukra örök nyugodalmat kérve teremtő Istenemtől,
Csaba t.

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az esküvőn „két ember jön be a templomba, két fiatal térdel az oltár elé, és egy entitás áll fel, egy házaspár lép ki az ajtaján. Ők már nemcsak az emberek és az Isten szemében egyek, hanem ők maguk is egynek érzik magukat, társuk álmait, vágyait, örömeit, fájdalmait reálisan a magukénak érzik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 26. péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő tudja...

Tudja, hogyha az emberek nem térnek meg, és testvéri szeretettel nem osztják meg egymással a föld javait, akkor elpusztulnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube