Levél a diákjainknak!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_DSC_5882.JPGAz, aki csak tanul, az olyan ember, mint aki gödröt ás és naponta telehordja azt vízzel, s ha kérik, abból merít! A bölcs olyan, mind a kútásó, ki szintén dolgozik, de nem verejtékes munkájától telik fel vízzel a gödör, kimerheted, ő nem fárad, s mégis kútja mindig tele van, az életadó víz magától buggyan fel a földből! A bölcs nem a tanult, az összegyűjtött értéket kínálja testvéreinek, hanem a benne felfakadó, Isten adta drága kincset osztja szelíd szeretettel!

 

Hiszem, hogy a víz, az ő létével minden kútásót szeretne megajándékozni, a kérdés az, hogy figyelek az érre, a forrás természetére, ott ások-e ahol a víz fakad?! Nem én döntöm el, hogy hol legyen a kút, a víz mely a földben van s járja a maga titkos útjait, az mondja meg nekem ha alázattal ráfigyelek, hogy hol áshatok! A megtörténni akaró dolgoknak kisebb testvére a bölcs, ő nem verejtékes munkával létrehoz, hanem csak alázattal segít a világra vágyónak megszületni! Megérzi a forrásban a lét utáni vágyat, és jóságosan ott van, mind a szülőszobában a bába, s teszi szorgosan amit kell, csak azt ami az ő dolga!
A bölcs szolgálja a világot, nem kormányoz, csak kaput nyit, szelíden utat készít, s feltárja az ajtót mindenkinek, ki megérett a megérkezésre! Ő nem erőlködik és nem is fárad, inkább rácsodálkozik, hogy a tavaszi napfényben, milyen színpompás virág nyílik a töpörödött kis magból, mit igaz, hogy ő ültetett, de a virág tarka szirmait nem ő álmodta meg! A bölcs ezért, bár a kezében születnek a dolgok, alázatosan le tud borulni saját munkája előtt is!
A kibontakozó szép világnak része vagy, Isten ma is teremt, gondviselő jósággal mindent továbbvisz, s ha szorgalmas munkában az Ő társa leszel, bár léted korlátozott, a születő holnap hírnökének fognak mondani az emberek! Amint az édesanya te szülőd, a gyermeked teste benned formálódott kilenc hónap alatt, a vajúdás is a tiéd, de azért mindig tudnod kell, hogy a szép, egészséges, felsíró baba, Isten drága ajándéka!
Nem elég iskolába járni, sokat tanulni, akarj bölcs ember lenni! Lépj bátran, előtted is ott van az út mely a végtelenbe visz! Amint víz után eped a szomjas, ugyanúgy vágyik bölcs emberekre a világ, légy válasz az imákra s léted kiteljesedik, értelmet lel a földön! Térdelj le, gondold át bölcsen minden tettedet, és meglátod a teremtő Isten akaratát, az időben kibomló világ csodaszép vonásait, melyet ha alázattal testvéreidnek megmutatsz, korod prófétának fog tartani!
Szeretettel,
Csaba t.
Déva, 2014. nov. 4.

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A házasságkötésnél a pap, a násznép csak tanú, a vőlegény a főpap, ő szolgáltatja ki kedvesének a házasság szentségét, és valamilyen módon így maga is szentséggé válik, hisz életével, hűséges szeretetével megszenteli a kedvesét. Természetesen ez fordítva is igaz: a család szentélyében az édesanya főpap, hisz az oltár előtt életre szóló igenje hozza létre a házasság szentségét. Földi élete során jóságával, szeretetével nap mint nap megszenteli férje, gyermeke életét.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 23. kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Bebizonyította

Bebizonyította: „Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja övéiért.” [Jn 15,13]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube