Elhunyt gyermekeink nagy jótevője Harai Pál!

b_300_300_16777215_00_images_stories_P1210201.jpg1928. január 25-én született a kedves atya Szentkatolnán. Elemi iskolát szülőfalujában, a középiskolát Kézdivásárhelyt járta. Teológiai tanulmányait Gyulafehérváron a Hittudományi Főiskolán végezte.  1952. október 25-én szentelte pappá Gyulafehérváron Alexandru Csiszar bukaresti érsek. Segédlelkészként 1952-től Sepsiszentgyörgyön, 1954-től Brassóban szolgált. 1958-ban letartóztatták és bebörtönözték, ahonnan 1964-ben szabadult. A börtön után Brassóban segédlelkész, mint plébános 1967-től Székelykálon, 1971-től Kézdiszárazpatakon - Kézdikőváron, 1978-tól Kézdiszentkereszten és 1985-től Medgyesen szolgált 2004-ben történt nyugdíjba vonulásáig. Továbbra is Medgyesen szolgált az általa épített Szent István király templomban és Kolping Házban.
 
A Szeben megyei Medgyesen december 18-án, csütörtökön 17 órakor, a Szent István-templomban ajánlanak fel szentmisét lelke üdvéért, és búcsúznak el tőle a medgyesi hívek. Temetése december 19-én, pénteken lesz szülőfalujában, a Kovászna megyei Szentkatolnán 14 órakor.
 
Kedves Pál bátyánk, szeretettel kérlek, hogy a mennyek országából is viseld gondját a meggyesi háznak, melyet gyerekekkel szeretnél benépesíteni!!
Imádságos szeretettel, Csaba t. 

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A házasságkötésnél a pap, a násznép csak tanú, a vőlegény a főpap, ő szolgáltatja ki kedvesének a házasság szentségét, és valamilyen módon így maga is szentséggé válik, hisz életével, hűséges szeretetével megszenteli a kedvesét. Természetesen ez fordítva is igaz: a család szentélyében az édesanya főpap, hisz az oltár előtt életre szóló igenje hozza létre a házasság szentségét. Földi élete során jóságával, szeretetével nap mint nap megszenteli férje, gyermeke életét.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 23. kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Bebizonyította

Bebizonyította: „Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja övéiért.” [Jn 15,13]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube