Humorral a bűn ellen!!

Köszönöm a kis vidámságotb_300_300_16777215_00_images_stories_10393160_895923213775886_1016687584246436754_n.jpg... Biztos, hogy sok sok szomorúság van a világban, lehet, söt kell is küzdeni ellene, de - ahogy az alábbi példában látható - a rosz, a bűn ellen lehat küzdeni jókedvvel, humorral is !! Ferenc pápának is ez a küzdelem tetszett!! Csaba t.

 
A 62 éves, Oscar-díjas filmes tévéshow-jában a tízparancsolat alapján űzött gúnyt az olasz politikusok és üzletemberek korruptságából.
Roberto Benigni többek között azt mondta: Isten annyira szereti az olaszokat, hogy külön számukra hozott egy parancsolatot, a Ne lopj! felszólítást azonban Olaszországban csak a gyermekek képesek felfogni. Benigni, aki szellemes kritikájával a kedélyeket hetek óta izzásban tartó római maffiabotrányt is célba vette, Tízparancsolat című kétrészes show-jával rendkívüli nézettséget ért el: hétfőn 9,1 millióan, kedden 10,2 millióan nézték a műsort, utóbbi 38,3 százalékos nézettséget hozott a közszolgálati RAI 1 televíziócsatornának.
A bibliai parancsolatok talaján álló szellemes és találó kritika Ferenc pápát arra indította, hogy kedden este felhívja Benignit és személyesen gratuláljon neki - írta a La Repubblica című római napilap. A show-t a katolikus egyház más vezetői is méltatták, Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke például azt emelte ki, hogy a műsor egy olyan nehéz téma, mint a tízparancsolat átgondolására késztette az embereket, beleértve az egyházi tisztségviselőket is.
Más lapok a műsor magas nézettségét emelték ki, az Il Messaggero című újság például Habemus record címmel közölt cikket, egyszerre utalva a nézettségi rekordra és a "habemus papam", a pápa megválasztását bejelentő latin kifejezésre.
http://www.hirmagazin.eu/…/14103-tizparancsolat-es-korrupci…

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A szentségi házasságkötés lényege, hogy nemcsak két ember köt szövetséget, hanem az élő Isten is életre szóló szövetséget köt velük. A Szentháromság mélységes titkát egy házasságban élő ember könnyebben meg tudja érteni, akik úgy válnak eggyé, hogy már nem is tudnak a másik nélkül élni, mikor gondolataikban, döntéseikben, érzésvilágukban állandóan megjelenik a másik: Neki hogyan lenne jó? Örülne-e neki, mit szólna hozzá?” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 25. csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Döbbenetes, ahogy Jézus Jeruzsálem előtt térdre borult

Ő mint Isten nagyon jól látja, hogy nem „babra megy” a játék, a földi életnek hatalmas a tétje, az ember dönthet a végtelen és a semmi között.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube