A kő, melyet az építők elvetettek..

„A kő, melyet az építők elvetettek, mégis szegletkővé lett, az Úr tette azzá, és szemünkben csodálatos ez!” Ma találkoztam egy emberrel, ki a senkinek nem kellő mocsarat lecsapolta, és a benne megbúvó forrásokat befogta és a tiszta vizet most palackozva eladja!! Nem kellett senkinek a mocsár, nem lehetett szántani, kaszálni, ezért nem volt ára a békatanyának, de most a palackozott víz sokkal több hasznot hajt, mind a jó minőségű szántóföld!! 

Mi az ami értékes, mi az ami nem? Számomra olyan gyermekek jelentenek drága értéket, akik után senki nem nyújtotta ki a kezét és ők ma nagyszerű, helyüket az életben megálló nagyszerű emberek lettek!!

Nézzek szét, lehet, hogy egy általam sokra nem tartott kapcsolat, lehetőség által akar megajándékozni, áldani az Isten!! Az eldobott kő a boltív drága zárokőve lehet!  Szeretettel, Csaba t. 

 

Napi evangélium – 2015. március 6.
Mt 21,33-43.45-46

Abban az időben Jézus ezt mondta a főpapoknak és a nép véneinek: „Hallgassatok meg egy másik példabeszédet! Volt egy gazdaember, aki szőlőt telepített, bekerítette sövénnyel, belül pedig taposógödröt ásott, és őrtornyot épített. Aztán rábízta a szőlőt a munkásokra, és elutazott. Amikor eljött a szüret ideje, elküldte szolgáit a szőlőmunkásokhoz, hogy a termést átvegyék. Ám a szőlőmunkások megragadták a szolgáit, s az egyiket összeverték, a másikat megölték, a harmadikat pedig megkövezték. Erre más szolgákat küldött, többet, mint először, de ezekkel is ugyanúgy bántak. Végül a fiát küldte el hozzájuk, mondván: „A fiamat csak megbecsülik!” Amikor azonban a szőlőmunkások meglátták a fiút, így szóltak egymáshoz: „Ez itt az örökös! Gyertek, öljük meg, és miénk lesz az öröksége!” Meg is ragadták őt, kidobták a szőlőből, és megölték. Amikor megjön a szőlőskert ura, ugyan mit tesz majd ezekkel a szőlőmunkásokkal?” Ezt válaszolták: „Gonoszul elbánik a gonoszokkal, a szőlőt pedig más munkásokra bízza, akik idejében átadják neki a termést.”
Jézus így folytatta: „Nem olvastátok soha az írásokbanb_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_DSC_0106.jpg

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Isten a szeretet, ezért a szeretetből vállalt házasság emelheti legközelebb az embert Isten jelenlétéhez, életadó erejéhez.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 24. szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Odahajolt hozzánk

Jézus eljött közénk, odahajolt hozzánk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube