A keresztény példaképe Krisztus!!

 2015. szeptember 2. – Szerdab_300_300_16777215_00_images_stories_IMG_2607.jpg

Emlékszem, hogy milyen lelkesen énekeltük a hetvenes években: "Arra születtünk, hogy a Föld sebeit begyógyítsuk....!" És nemcsak énekeltük, hanem hittük is, hogy valóban az a dolgunk, hogy ezt a földgolyó nevű anyaföldet szebbé, tisztábbá, rendezettebbé tegyük! Ez volt az álmunk, a célunk, hittük, hogy képesek leszünk ezt el is érni és ebben, hogy őszinte legyek, még az a fene diktatúra sem zavart nagyon! 
 
Most szabadság van, azt tehetünk amit akarunk, de mégis mintha kiveszett volna belőlünk ez a másikhoz való lehajló jóság!! Jézust senki nem erőlteti, - a mai evangélium szerint - hogy segítsen, de Ő tudja a dolgát és segít az idős néninek, felsegíti, felemeli őt!! Mindannyian Isten képére, hasonlatosságára születtünk mondjuk önérzetesen, de nem lenne jó elfelejtenünk, hogy a mi példaképünk, Jézus Krisztus ott hagyta a kényelmes mennyek országát és emberé lett, vállalta a sorsunkat, hogy segíthessen rajtunk! Szolidaritás, jóság, segítőkészség olyan szép vonások, melyeket büszkén magunkénak vallunk, igazi Hungarikumok, nem lenne jó ha sárba taposnánk!!
 
Biztos, hogy hatalmas traumát hagyott bennünk Mohács, a sok sok török, tatár dúlás. népünkre innen is - onnan is gyilkos erővel rátörő  idegen nagyhatalmak,  de mindezek ellenére  nem szabad hagynunk, hogy a szeretet és a jóság szomorúan elosonjon életünk hátsó ajtaján, míg szívünk főterén a félelem, a harag, a gyűlölet ver tanyát!
 
Bármi is történik, nekünk tudnunk kell, hogy minket nem a templomaink, a nyakunkban logó keresztek, szertartásaink tesznek keresztényé, Krisztus követőké, hanem Jézus Krisztus szép, évezredeken át tisztán ragyogó erényei, a mai evangéliumban is felmutatott gyönyörű vonásai!!  A kereszténységet nem az pusztítja el, aki felrobbantja a templomainkat, vagy lefejezi a papjainkat, hanem az aki kiirtja belőlünk a szeretetet, a jóságot, a párbeszédre való készséget, aki kilúgozza az emberekből Krisztus által földrehozott szép erényeket! Szeretettel, Csaba t. 
 
https://www.youtube.com/watch?v=VpUR9meaaPc
---------------------------------
   Kafarnaumi tartózkodása  idején Jézus  a zsinagógából  jövet betért  Simon (Péter) házába.  Simon  anyósa  éppen magas  lázban  szenvedett.  Mindjárt szóltak is neki  az érdekében.  Jézus a  beteg fölé  hajolt, parancsolt  a láznak, és a  láz megszűnt. A  beteg azonnal fölkelt,  és szolgált  nekik.
   
Napnyugtakor mindnyájan  odavitték Jézushoz  a betegeket,  akik  különféle bajokban szenvedtek. Mindegyikre  rátette kezét,  és meggyógyította  őket. Sokakból gonosz lelkek  mentek ki, és  ezt kiáltozták: „Te  vagy az  Isten Fia!” Jézus azonban  rájuk parancsolt, és  nem engedte, hogy  beszéljenek; azok ugyanis tudták, hogy  ő a Krisztus.  Amikor megvirradt, Jézus  kiment egy magányos  helyre; a  népsokaság  pedig keresésére  indult, és  meg  is találta.  Tartóztatták,  hogy  ne  menjen  el  tőlük.  Jézus  azonban  így válaszolt:  „Más   városoknak   is   hirdetnem   kell   Isten   országának evangéliumát, mert ez  a küldetésem.” Azután  folytatta tanítását  Galilea zsinagógáiban. Lk 4,38-44

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Isten a szeretet, ezért a szeretetből vállalt házasság emelheti legközelebb az embert Isten jelenlétéhez, életadó erejéhez.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 24. szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Odahajolt hozzánk

Jézus eljött közénk, odahajolt hozzánk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube