Új vértanuja van az egyháznak

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_rouentemplom1.jpgVégtelenül szomorú, gyáva tett egy imádkozó idős 86 éves embert megölni Isten oltáránál, egy igazi katona ilyent soha nem tett, nem tehet! Sajnos az aki ilyen aljas tettet visz véghez az a saját zászlaját is a sárba tiporja, azt az ügyet melyért harcol bukásra ítéli!! 
Az atya a mennyországba jutott az biztos, érte nem imádkozok, de azokért Isten irgalmát kérve letérdelek, kik e vak erőszak útján járnak!
Mélyen megrendült szívvel, 
Csaba t.
Újabb terrortámadás történt, az elmúlt napok németországi borzalmai után ezúttal ismét Franciaországban. Az ország északi területén fekvő Rouen városban két támadó egy szentmise végén túszul ejtett egy papot, két apácát és további két hívőt. A francia rendőrség különleges alakulata megölte a támadókat, akik azonban ezt megelőzően elvágták a 84 éves pap, Jacques Hamel atya torkát. Egy további túsz, egy apáca súlyos sérüléseket szenvedett, jelenleg életéért küzdenek az orvosok. A terrorcselekményt az Iszlám Állam vállalta magára. A Szentszék barbár gyilkosságnak nevezte a támadást: “különösen azért lepnek meg minket a történtek, mert ez a szörnyű erőszakcselekmény egy templomban zajlott, ahol Isten szeretetét hirdetik” – fogalmazott a szentszéki szóvivő. A templom ellen már korábban is tervezett támadást ismert dzsihadista, a régióban számos muszlim fiatal radikalizálódott az elmúlt években.