Ferenc pápa küldetése - könyvbemutató Budapesten

konyv-papa.jpg"Út a tangótól a Vatikánig" alcímmel és Böjte Csaba atya előszavával jelent meg Matthew E. Bunson kötete az Akadémia Kiadónál.

A könyv bemutatására szeptember 20-án este 7 órakor kerül sor az Alexandra Pódiumban. Böjte Csaba atya a helyszínen dedikálja a kötetet.
Idézet a könyv borítójáról:
Végre felszállt a fehér füst, és nem sokkal ezután az új Szentatya megjelent a Szent Péter téren várakozó 150 000 zarándok és a tévénézők százmilliói előtt. A messzi Argentínából érkezett egyszerű és közvetlen ember köszöntötte a sokaságot. Kedves és barátságos szavaival az első pillanatban megnyert mindenkit magának.
Ferenc pápa sok szempontból „első”: az első pápa, aki jezsuita szerzetes, az első az amerikai földrészről, és az első, aki Itália leghíresebb szentjének nevét vette fel. Hozzátehetjük még: az első, akit szinte az egész világ azonnal lelkes bizalmába fogadott.
Édesapja Olaszországból bevándorolt, négygyermekes vasúti munkás volt, ő maga tevékeny és élénk társági életet élő fiatalember, aki vegyésznek tanult, mielőtt egyházi pályáján elindult volna. Jezsuita szerzetesként a politikai és gazdasági katasztrófa sújtotta tömegek párfogója, a szegények és elesettek barátja, a rábízottak hűséges pásztora lett. Sohasem szédítették az egyre magasabb egyházi pozíciók, még Buenos Aires érsekeként is egyszerűen csak Jorge atyának szólították.
Ferenc pápáról még most is aránylag keveset tudunk, de ez az életrajz pontos és érdekes képet rajzol életéről, gondolkodásáról és az őt pápává választó konklávé tevékenységéről.
A könyv magyar kiadásához, Böjte Csaba testvér, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője írt előszót. A kiadó közreműködésével a kötetet megvásárló olvasók példányonként 120 Ft-tal támogatják az alapítvány céljait.
Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye Sajtószolgálata - Vatikáni Rádió honlapja

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube

Please publish modules in offcanvas position.