2016. november 5. – Szombat

Print
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_6890.jpgÉberség!! Ma több száz kilométert vezettem... több balesetet is láttam, a hírekben olvasom, hogy a közutakon milyen sokan meghaltak ezen a napon!! Most egy jó puha ágyban fekszek, épen, egészségesen, Istennek legyen hála!! 
Mink van mit nem kaptunk, s mindaz mit kaptunk törékeny cserép edényben őrizzük, ezért legyünk alázatosak és mindig készen arra hogy Teremtőnk elé állhassunk számot vetni életünkkel, munkáinkkal!!  Szeretettel köszönöm Isten gondviselő jóságát, Csaba t. 
Abban  az  időben  Jézus   így  szólt  tanítványaihoz:  „Csípőtök   legyen felövezve, kezetekben  pedig égő  gyertya legyen.  Hasonlítsatok az  olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy  mihelyt megérkezik a menyegzőről  és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki. Boldogok azok a szolgák, akiket  uruk
megérkezésekor  ébren  talál.  Bizony,  mondom  nektek,  felövezi   magát, asztalhoz ülteti őket, körüljár és felszolgál nekik. És ha a második  vagy a harmadik  őrváltáskor  érkezve is  így  találja őket,  boldogok  azok  a szolgák.
Gondoljátok meg: ha tudná  a házigazda, hogy melyik  órában jön a  tolvaj, nem engedné betörni házába. Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában, amikor nem is gondoljátok.”
Lk 12,35-40