Isteni irgalom

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_cstszentkut.jpgAz alábbi elmélkedést a szentkúti nemzeti kegyhelyen tartottam. Hiszem, hogy az Irgalom évében nem csak mi emberek szeretnénk gyakorolni egymás felé ezt a szép erényt, de teremtő mennyei Atyánk is szeretne irgalmas szeretettel átölelni bennünket.

 

 
 
Isten, az ő drága szent Fia által alapított és felkínált szentségekben fejezi ki irgalmas szeretetét felénk legközvetlenebbül. Egyházunk kétezer éves tanítása szerint Isten irgalmas szeretetének a hiteles csatornái a szentségek! Ebben az elmélkedésben éppen ezért, a szentségek által megvalósuló és kiteljesedő isteni irgalmat szeretném a figyelmetekbe ajánlani! Nagyon fontos lenne átelmélkedni mindazt, mit én gyarló egyszerűségemben megfogalmazok, és utána tudatos döntésekkel elindulni a szentségei által bennünket irgalmas szeretettel megszólító Istenünk felé!
Legyen az irgalom éve a keresztségben, a bérmálkozásban, a bűnbánatban, a szentmiseáldozatban megvalósuló eukarisztikus lakomában, a betegek szentségében, a házasságban és az egyházi rendekben kiteljesedő Jézus Krisztus irgalmas szeretetének az éve is!
Kisebb testvéri szeretettel,
Csaba t.