Mindig szeretettel jövök Sopronba

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 542

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_bojteatya-sztmargit-tom.jpgSopronba látogatott Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szombaton. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a Szent Margit templomban celebrált szentmisét, amelyben felhívta a figyelmet az összetartó hívő közösségek és a család jelentőségre is.

Böjte Csabát rengeteg hívő várta a lővereki templomban. A ferences rendi szerzetes kiemelte: az elképesztő távolság ellenére mindig szeretettel látogat el Sopronba, ugyanis itt kiváló a hívők közössége. Az atya beszédében a Házasság hete kapcsán felhívta a figyelmet a család, mint legkisebb, de a nemzetet alapjában meghatározó egység fontosságára is.
Csaba testvér elmélkedése a Szent Imre templomban vasárnap:

- Azt tanácsolom a híveknek, hogy fogják meg a választottjuk kezét és éljenek tiszta szívvel, szeretettel – emelte ki Böjte Csaba. - Sokkal könnyebb így együtt, egymást boldogítva és segítve Isten országát és a nemzetünket építeni, mint duzzogva, civakodva és mindenben a hibát keresve – fűzte hozzá.
Böjte Csaba invitálta az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is a soproniakat, ahol a hívek egy nagy családként ünnepelhetnek szeptember 13-a és 20-a között, Budapesten. A rendezvényen részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is. A szentmise keretében a résztvevőknek lehetőségük nyílt adakozni a dévai árvák javára.
fotó: Griechisch Tamás
www.sopronmedia.hu