Tartsunk bűnbánatot

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 197

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_csabatestverbecsujhelyidom0301.jpgInduljon hittel, reménnyel, életerővel a heted! Tudnod kell, hogy mi nem egy hervadó, pusztuló világban élünk, hanem egy kibomló csodában, Isten épülő, szépülő Országában! Hiszem és vallom, hogy ahol mi ma ijedezve zűrzavart és megtorpanást látunk, ott Teremtőnk tisztuló, kibontakozó csodát lát! Krisztus három nagy értéket hozott e földre: békés párbeszéd, szeretetből vállalt szolidaritás, és önmagunkkal, a bűnösökkel szembeni irgalom!!

 

1. Itt is ott is választások vannak, melyet megelőz egy hatalmas kampány, mikor az emberek egymás szavába vágva bizonygatják a maguk igazát!! Aztán választunk, szavazunk, döntünk és megyünk tovább! Az unióban közel 500 millió ember szavazott, új irányvonal született, de nem folyt vér, nem halt meg senki!! Csodálatos diadala a párbeszédnek, a bizalomnak, a szeretetnek, annak a piciny magnak, mit kétezer évvel ezelőtt Megváltónk ültetett el a szívünkbe!! Hiszem, hogy Jézus Krisztus, a mennyei Atyával örömében pezsgőt bontott!!  
2. Lám - lám, a szeretet parancsa körülöttünk testet ölt! A Szeretet XXI. századi neve: közvilágítás, közoktatás, közbiztonság, közegészségügy és sorolhatnánk tovább a krisztusi szeretetparancsnak konkrét gyönyörű műveit, amiről évszázadokkal ezelőtt még álmodni sem mertek az őseink, s melyek ma ott ragyognak, áldást osztva mindannyiunknak! 
3. Az Irgalom, Krisztus drága ajándéka,  kétezer évvel ezelőtt nem volt mindennapi vendég az emberek szívébe! 2019 dec. 20-án ötszáz budapesti embernek, a József Attila színházban a fegyencek hirdették a szeretet mindent elsöprő diadalát, a Szent Adorján életéről szóló művészi kivitelezésű előadásukban! Egy jogász szerint ez az előadás azért sem valósulhatott volna meg még száz évvel ezelőtt, mert akkoriban még e fegyencek által elkövetett bűnökért kötél büntetés járt!! 
Számomra világunkban látható gondok nem dekadencia jelei, hanem Isten országának a diadalmas kibontakozásával egyűtjáró munkatelepi élet zaja!! Ne értékeljük le magunkat, világunkat! A szeretet, a párbeszéd, az irgalom útján járunk! Jó irányba megyünk! Ellőttünk, bennünk, körülöttünk egy gyönyörű új világ születik, Teremtő Istenünk Országa eljön, közel van! Tartsunk ki a jóban élő hittel! 
Szeretettel, 
Csaba t.