Fatimai Szűzanyával töltsük imádságos szeretettel a mai napot

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 401

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_fatima-574330.660x368.jpg2020. május 13. - Mária Fatimában 1917 május 13-án, három gyermeknek 103 évvel ezelőtt, ezen a napon jelent meg első alkalommal! 

12.00 Tornaóra: A járvány alatti bezártságunkban ma is, mind minden délben, Déván kezdődik a test és a lélek imája! Testünk, lelkünk, hogy éber legyen, hogy a mozgás által erővel, lendülettel, jókedvvel felteljünk, mozgunk, táncolunk a kedves Noémi vezetésével! Így készülünk testünk templomában a Teremtőnkkel való találkozóra.
13.00 Keresztény tanösvény útján elindulva, ma a csíksomlyói Mária Kertben a látomások udvarába szeretnénk bemenni! Mária nem csak egy múltbeli történelmi személyiség, hanem egy élő, ma is bennünket megkereső, hozzánk szóló, jóságosan a mennyből lehajló anya, ahogyan azt a világ sok-sok országából a vele találkozó hiteles személyek állítják! 103 évvel ezelőtt, ezen a napon, 1917. május 13-án jelent meg a Szűzanya Fatimában. 

Amint a csatolt kis filmből is látható, Mária számtalan helyen megjelent a történelem során. Mindig mindenütt ugyanazt mondja, kéri tőlünk, amit annak idején a kánai menyegzőn kért a szolgáktól! János evangéliumának 2,5 ez áll: Jézus "anyja így szólt a szolgákhoz: Bármit mond nektek, tegyétek meg!"  Igazából Jézus nem kis dolgokat kér, hat kőkorsót kell vízzel megtölteni, közel hatszáz liter vizet kell kimerni a kútból és e sok vizet el kell vinni a korsókig. Egy lagzi kellős közepén, mikor annyi dolog van, ez nem kis dolog.... Bennem a nagy kérdés, ha ezek az egyszerű szolgák hittel, zúgolódva nem hordták volna tele a sok vízzel a korsókat, vajon Jézus akkor is véghezvitte volna a bor csodát? Valószínű nem! A szolgák munkája, hite és Isten szeretete a násznépet megajándékozza az örömteli együttléthez szükséges borral.  
A nagy kérdés, hogy Mária bíztatására megtesszük mindazt, mit Jézus Krisztus kér tőlünk? Dönthetünk, hogy a mi életünk egy örömteli csodába, vagy egy szégyenteljes kudarcba torkoll! Választásunk tétje óriási: Mennyország - vagy a pokol!
17.30 Virtuális zarándoklat az árkosi anyaotthonban. A kedves ferences szerzetes nővérekhez azért is zarándokolunk el, hogy megtudjuk, hogy hogyan is vannak ők és az általuk befogadott bajban lévő anyák és gyermekek. Szeretnénk azt is megkérdezni, hogy az általuk szervezett engesztelő Medjugorjei Imacsoport, hogy alakult meg és most éppen milyen céljaik, terveik vannak, miket mennyei édesanyánkra figyelve szeretnének megvalósítani!

18.00 Szentmise. Ma Isten bajnokát Máriát, korunk nagy prófétáját szólítjuk meg, hívjuk segítségül, hogy utat, irányt mutasson szent Fiához. E szentmise végén szeretnénk Mária akarata szerint az ő gyermekét, Jézus Krisztust megkoronázni, mert minket nem a szorongás, a koronavírustól való félelem, hanem a koronás Krisztus vezet!
19.00 Szentségimádás! Krisztus a mi királyunk, lábához ülve, csendben figyeljünk, hallgassunk megváltó Istenünkre!  
E szép napot ezekkel a programokkal szeretnénk megszentelni, szeretettel hívunk, várunk tartsatok velünk, kapcsolódjatok be az eseményekbe, töltsük imádságos szeretettel bezártságunknak ezt a napját is! 
Szeretettel,
Csaba t. 

u.i. érdemes e filmet megnézni. Világunk közömbösségéről sokat elárul, hogy ezt a filmet 2017 december 13-án töltötték fel és azóta kicsivel több mint ötezer letöltés volt.... Félelmetes, hogy bennünket embereket ennyire nem érdekel saját sorsunk alakulása, melynek jobbra fordulásáért Mária oly sokat fárad!