Krisztusi Örömök útján megyünk tovább!

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 297

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_11205504_574422386032963_3068249193837222102_n.jpgEgy picit mindenkinek elmegy az esze egy ilyen hosszú bezártság alatt. A nagy lányaink a mozgásigényüket az otthonuk udvarán sikeresen vezetik le. Úgy néz ki a helyzet, hogy mi itt Erdélyben még egy darabig "fedezékben" kell maradnunk. Ezért - mi mást ajánlhatnák - lehet zumbázni a képernyő előtt, a lányok szerint igen - igen jót tesz a közérzetnek....

Szerettem volna valami nyugtatóbb, vidámabb dolgot megosztani a hét első napján, de úgy néz ki, hogy e hétre is a gyerekeinknek s nekünk is marad a bezártság, melyet mi a szokásos módon tornával, a Keresztény Tanösvénnyel, Virtuális Csellengéssel, Szentmisével, Szentségimádásokkal töltünk ki! Így a mai menünk a következőképpen áll össze:
12.00 Tornaóra Noémivel!
13.00 Keresztény Tanösvényen a Krisztusi Örömök útján megyünk tovább! Megváltónk szeretettel felkínálja a maga örömeit: "azt szeretném, hogy az én örömöm bennetek legyen, és örömötök teljes legyen". Jn 15,9 Jézus az főparancsolatban az Istenszeretet és az emberszeretet mellett önmagunk szeretetét is kihangsúlyozta! Szombaton arról beszéltünk, hogy mennyi örömmel, boldogsággal jár Istent szeretni teljes szívünkből, minden erőnkből. Ma arról szeretnénk bővebben beszélni, hogy a felebaráti szeretet, hogy tud boldoggá tenni bennünket!

17.30 Zöldmezős Virtuális Zarándoklat. Bányász Józsit és az ő munkatársait, a teheneket fogjuk meglátogatni! Gyergyóújfalúban működő családi méretű tej és sajt manufaktúrába megyünk ma. Kíváncsi vagyok, hogy a XXI századi paraszti élet, a szülőföldünkön való önfenntartó gazdálkodás mennyi örömöt, békét jelent annak aki ezen az úton jár?!

18.00 Szentmise: A mai evangélium szép mondata: "A Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke..." Nézzünk szembe azzal az igazsággal, mit Ferenc pápa sokszor hangoztatott: Fejünk felett zajlik a III. Világháború... Nézzünk szembe a végtelenül szomorú igazsággal és kérjük Megváltó Istenünk irgalmát, áldását!
19.00 Szentségimádás. Jó az evangéliumi Mária és Márta példájára Mesterünk lábaihoz kucorodni, e kusza, összevissza világban mindent csendben átgondolni, imádságos szeretettel a lefekvés előtt megváltónk kezébe tenni.
Nagy szeretettel várunk, 
Csaba t.
2020 május 18.