Önmagunkkal békében élve boldogok legyünk?!

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 320

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_66422247_2894984287209901_7312426454187245568_n.jpgSzeretettel várunk e szép napon, 

Csaba t.

2020. május 19.
12.00 Torna - Az autóba ha nem töltesz üzemanyagot, az megáll! Ilyen egyszerű, ha nem mozogsz, ha nem tornázol, akkor tested leáll, elkezd sorvadni, tespedni, leépülni! Ha élni akarsz, ha azt szeretnéd, hogy legyen benned életerő, lendület, energia, akkor kezdj el mozogni, tornázni!

13.00 Keresztény Tanösvény! A jó Isten által nekünk nagylelkűen felkínált tiszta örömök földjén szeretnénk tovább haladni. Nem vagyunk fakírok, mi boldogok akarunk lenni, keressük azokat a tiszta örömöket melyek boldoggá tudnak tenni bennünket, s amelyek akár nyolc milliárd embernek is bőségesen kijutnának már itt ezen a földön. Azt már láttuk, hogy e földön az Istent és a felebarátot szeretni öröm, az igazi boldogság forrása! A Krisztusi főparancs szerint önmagunkat is szeretnünk kell, ezért ma arra hívlak, gondolkodjunk el azon, hogy hogyan is kellene Isten akarata szerint, egészségesen, bölcsen, helyesen szeressük önmagunkat, hogy önmagunkkal békében élve boldogok legyünk?!  

17.30 Virtuális Zarándoklatunk során Szentábrahámra megyünk egy gyógy- és fűszernövény kertbe Csíki Emeséhez, ki szeretettel gondozza gyönyörű növényeit és ezek a növények őt és két ügyes fiát is eltartják virágaikkal, gyümölcseikkel!

18.00 Szentmisénkben a mennyországból Szent Izidort hívjuk segítségül, ő a földművesek, a kertészek védőszentje! Arra kérjük Isten bajnokát, hogy járjon közbe értünk a jó Istennél, hogy mi is megtapasztaljuk kertjeinkben, földjeinken a termőföldből való teremtés gyönyörű csodáját! Imádkozzunk, hogy a kezünk munkája által boruljon virágba drága szülőföldünk! 

19.00 Szentségimádást tartunk melyben Ferenc pápa kérésére a Laudato si’ hét szellemében a teremtett világgal való kapcsolatunkat elmélkedjük át!

Szeretettel várunk e szép napon, 
Csaba t.

San Isidro, Madrid ünnepe
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_isidro_madrid3.jpgLabrador San Isidor jámbor spanyol parasztemberként (†1170) egész életében a madridi Vargas  nemzetség hűbéreseként munkálkodott. Mialatt kezét az eke szarván tartotta, lelke a mennyországban időzött. Így is szokták ábrázolni: angyalok fogják az ekeszarvát, ő meg nyomukban lépked.

 

Földmívesek s szolgák védszentje,
Spanyolország fénye, szépsége,
Egész világ gyönyörűsége!
 
Édes Jézus s szerelmes Anyja
Volt szívednek kincse, s aranyja;
Szíved földét buzgón művelted,
S a hű szolgák bérét elnyerted.
 
Mint jó szolga, helyed megálltad,
És gazdádat híven szolgáltad;
Mintha nem is gyarló embernek,
De szolgálnál az Úr Istennek.
 
A templomot míg látogattad,
S a szent misét végig hallgattad:
Az angyalok jöttek helyetted,
Ők szántottak és ők vetettek.
 
Szorgalmadnak drága gyümölcsét,
Verejtéked szent, igaz gyöngyét,
Személyében egy-egy koldusnak,
Odaadtad az Úr Jézusnak.
 
Szolga voltál földi életedben,
Király vagy most fenn az egekben;
Azt aratod, amit vetettél.
Felestársa Krisztusnak lettél..