Szeressük magunkat Istenünk akarata szerint...

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 378

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_101496949_1812365232238666_5079291357189636096_n.jpgSzeretettel hívlak, várlak, gyertek tudatosan tápláljuk testünket, lelkünket és szellemünket! Szeressük magunkat Istenünk akarata szerint,

Csaba t. 

12.00 Torna a friss levegőn..... Fontos, hogy testünket érje a levegő, a napfény, hogy naponta legalább egyszer jól leizzadjunk, elfáradjunk.... ezért is ma is TORNA - Noémi vár határozott szeretettel, bátorító lendülettel... jó vele mozogni!

13.00 Keresztény Tanösvény! Boldog akarsz lenni, dolgozzál, alkossál, teremts, légy társa a világot folyamatosan tovább teremtő Istennek! Igen, jól halottad, Isten velünk együtt akarja tovább teremteni gyönyörű világunkat! Az ember méltósága, hogy kicsinysége ellenére társa lehet a Szentháromságnak a világ szépítésében, építésében, tovább teremtésében!
17.30 Virtuális zarándoklaton egy csíksomlyói fafaragó mesternél, Székely Csaba bácsinál. Csaba mester számtalan székelykaput faragott, kopjafát állított, munkájából, vállalkozásából tartotta fenn a családját, nevelte fel gyermekeit, tőle szeretném megkérdezni, hogy mit jelent vállalkozónak lenni úgy általában, és azt is, hogy mit jelent most, koronavírus időszakban munkát találni, vállalkozónak lenni?

18.00 Szentmise. Az Eucharisztikus áldozatot ma a vállalkozókért, a másoknak munkát adókért szeretném felajánlani. Egy jó ötlet és annak bölcs, jól megtervezett kivitelezése nemcsak a vállalkozónak, hanem a vállalkozásban résztvevő munkatársaknak is megélhetést, értelmes életet, egzisztenciát jelent. Imádkozzunk azokért a férfiakért és nőkért, akik merték, merik saját kezükbe venni az életüket és becsületes munkával, kitartó mindennapi erőfeszítéssel megélhetést teremtenek sokunknak. Maga Jézus Krisztus is földi élete során Szent József műhelyében, mint vállalkozó kereste meg becsületes munkával a mindennapi kenyerét. 

19.00 Szentségimádás, a dévai gyermekek, kollégák szemmel látható örömmel időznek az Oltáriszentség előtt. Jó együtt imádkozni, fohászkodni, hiszem és vallom, hogy Jézus Krisztussal való személyes találkozástól sem az idő, sem a tér nem választ el.
Szeretettel hívlak, várlak, gyertek tudatosan tápláljuk testünket, lelkünket és szellemünket! Szeressük magunkat Istenünk akarata szerint,
Csaba t. 
Kép: Székely Csaba fafaragó mester munkája...
2020 május 28.