Ember alázattal térdre borúva...

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 476

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_100996790_1813327315475791_6192837585174265856_o.jpgBűntől, szennytől tisztítsd meg lelkedet!

12.00 Torna - Mozgás: Pünkösdre készülünk - Tested a Szentlélek Temploma!! Állj neki és friss, egészséges mozgással, erővel, lendülettel öltözzél te magad is ünneplőbe!

13.00 Keresztény Tanösvény - Úton az örömök földjére, de melyek azok az örömök, miket Isten ad nekünk, és melyek azok az örömök, melyekkel a gonosz lélek - akár egy csalival a halász - akar bennünket megfogni, megölni! Tudnod kell, hogy vannak gyógynövények, melyekből ha teákat készítesz egészséges, boldog leszel! És vannak gyilkos, mérges növények, melyeknek a fogyasztása betegséget okoz, vagy meg is öl! Igen, vannak szép, de gyilkos virágok is! Ahogy vannak mérges növények, úgy vannak mérges, gyilkos örömök is!
17.30 Virtuális Zarándoklat egy gyóntatószékben! Hogy szabadulhatunk a gyilkos örömök mérgétől? A bűnben elesett ember is Isten gyermeke, Krisztus azért halt meg értünk, hogy a szeretetben újjászületve éljünk, bűneinket levetkőzve, visszataláljunk az istengyermeki szabad, termékeny, örömteli életre!

18.00 Szentmise - A templom, a szentmisére összegyűlt keresztények által közösen végzett szép liturgia, az az a hely ahol valós térben, időben az ég a földdel összeér! A szentmise, az Istennel való reális találkozás színtere, az ember alázattal térdre borul és az ő Teremtője szeretettel átöleli, újjáteremtve megáldja gyermekét!

19.00 Szentségimádás! Ahogy a szép tavaszban felragyogó napfénybe fürdetjük testünket jóleső örömmel, ugyanúgy a szentségimádásban lelkünket fürdetjük, Megváltónk áldott jelenlétében! Ahogyan nem érzed a testedet átjáró fény gyógyító erejét, ugyanúgy legtöbbször nem fogod érezni Isten áldó simogatását sem, de hidd el, hogy testednek, lelkednek mindkettőre nagy - nagy szüksége van! Ahogy átadod magad a fölötted felragyogó áldott napfénynek, ugyanúgy térdre borulva, bizalommal add át magad az Oltáriszentségből feléd áradó mennyei ragyogásnak!
Bűntől, szennytől tisztítsd meg lelkedet!
Bűneimet siratva, 
Csaba t.
2020. május 29.
Kép: Kongó fővárosában, Kinshasa, becslések szerint 12 millió ember lakja. Mikor ott jártunk az egyik kerület főtéren a bennünket ünnepi fogadtatás várt.