"Én Uram, én Istenem, Istenem és mindenem...."

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 326

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_gyaszjelentesBethleni.jpgOly sok dolgunk van a világban, gyertek imádkozzunk bizalommal teremtő Istenünkhöz!

12.00 Torna - Ma diákjaink románból leteszik az érettségi vizsgát! Gyertek, értük is gyúrjunk, izzadjunk ma a torna alatt!
17.30 Virtuális Zarándokutunkon Kolozsvárra megyünk, megismerkedünk Hugó testvérrel, kit a napokban elhelyeztek Csíksomlyóra, de még nem költözött át! Ő fog Szent Ferenc szellemében a bűnbánatról, megtérésről, újrakezdésről beszélni! Olyan sok ítélkezés van a mai világban, ítélkeznek élők és holtak felett az irgalmatlan igazak, szobrokat döntenek le, könyveket, filmeket égetnek el! Vajon egy ilyen ítélkezős világban mi a mi feladatunk, dolgunk? 

18.00 Szentmisénket ma a kovásznai házunkban Anikó néniért ajánljuk fel, az ő lelke üdvéért imádkozunk! Kevés nálánál tisztábban látó, igaz embert ismertem, mint e nagyszerű Bethlen grófnőt. Ahogy ma is oly sokat irgalmatlanul ítélkezve népeket, társadalmi osztályokat bélyegeznek meg, neki is, akárcsak oly sokunknak, erdélyi magyaroknak el kellett szenvednie ártatlanul az egész életét meghatározó fájdalmas megkülönböztetést! Gyermekeink saját halottjuknak is tekintik a jóságos "nagymamát", akit arra kérünk, hogy a mennyből is viselje gondját ne csak a keresdi kastélynak, hanem a benne lakó gyerekeinknek, kollégáinknak és mindazoknak, kik ott jó szándékkal az alapítványunk házaiban megfordulnak!

19.00 Szentségimádás! A világban zajló eseményeket szemlélve, az irgalmatlan ítélkezők számának ugrásszerű szaporodását látva, mindinkább úgy látom, hogy a békés esti szerenád helyett egy engesztelő, világunkra Isten irgalmát kérő imaórákat kellene elkezdenünk! Vihar van a világunkban, a gyűlölködő ítélkezés vihara könnyen földrészeket boríthat lángba, a koronavírusnál sokszor pusztítóbb bajt szabadíthat akár a mi vidékeinkre is! Gyertek imádkozzunk, a béke Királynőjének közbenjárásával kérjük Isten gyógyító irgalmát magunkra, az emberiségre!
Oly sok dolgunk van a világban, gyertek imádkozzunk bizalommal teremtő Istenünkhöz, 
Csaba t.