A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 225

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_IMG_7556.jpgLejárt az érettségi, de még nincs eredményhirdetés! Eddig a diákok dolgoztak, most a tanárok lendülnek neki piros ceruzával a munkának! Végzős diákjaink arra kértek, hogy ma a tanárokért imádkozzunk, hogy az igazságosság erényének a gyakorlása mellett, az irgalom erényének szép vonása is ragyogjon fel az ő mostani munkájukban! 

Irgalom, milyen gyönyörű szép erény, mennyire szükség van rá a mai világban, mikor irgalmatlan igazak rohangálnak és tüntetve ítélkeznek élők és holtak felett, sajnos sokan különféle izgató, ajzó szerek hatása alatt.
A  "kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják meg világszerte. A nap és az ENSZ 1987-es határozatának egyik fő célja az, hogy az illegális kábítószer-fogyasztást világviszonylatban 50 százalékkal csökkentsék. Világszerte mintegy 200 millió ember fogyaszt rendszeresen illegális szereket. A drog évente körülbelül 200 ezer ember haláláért közvetlenül felelős. Az utóbbi évekig Európában a leggyakrabban használt kábítószerek a kannabisz-származékok voltak, míg napjainkra jelentősen növekszik a különböző szintetikus, részben még legálisnak számító tudatmódosító szerek használata. Magyarországon 1997 óta tartják hivatalosan a kábítószer-ellenes napot. 

12.00 Torna.... Magunkkal szembe ne legyünk irgalmasak, mozgassuk meg testünket, izmainkat, ízületeinket...

17.30 Virtuális Zarándoklat - Látogassunk meg egy olyan embert, aki megtapasztalta, hogy mennyi kárt tud tenni a drog az ember életében. 
18.00 Szentmise. Ma imádkozzunk azokért, akik különféle szenvedélybetegségnek a rabjai, kérjük számukra a szabadulást, testi, lelki tisztulást, hogy istengyermeki szabadságukban békében élhessenek. De imádkozzunk azokért az orvosokért, ápolókért is, akik a drogfüggők ápolására, gondozására vállalkoznak. Áldja meg a jó Isten az ő munkájukat, hogy eredményesen segíteni tudjanak a különféle drogok rabszolgaságából kitörni akaró testvéreinken.
19.00 Szentségimádás alatt azokért térdelünk Isten színe elé, akik drogok, alkohol rabságában vergődnek. Sajnos nagyon sokszor ezek a szerek, italok teszik a gyermekeket árvává, gyermekvédelmi otthonok lakóivá. Imádságos szeretettel kérjük teremtő Istenünket, hogy minden bűnös megkötözöttségtől szabadítsa meg az emberiséget.
Szeretettel várunk, 
Csaba t.
2020. július 26.
Kábítószer-ellenes világnap
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_Macro_cannabis_bud.jpgA kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják meg világszerte. Ezen a napon szenvedélybetegségek ellen küzdő szervezetek tartanak prevenciós előadásokat.
A nap és az ENSZ 1987-es határozatának egyik fő célja az, hogy az illegális kábítószer-fogyasztást világviszonylatban 50 százalékkal csökkentsék.
Világszerte mintegy 200 millió ember fogyaszt rendszeresen illegális szereket. A drog évente körülbelül 200 ezer ember haláláért közvetlenül felelős. Az utóbbi évekig Európában a leggyakrabban használt kábítószerek a kannabisz-származékok voltak, míg napjainkra jelentősen növekszik a különböző szintetikus, részben még legálisnak számító tudatmódosító szerek használata. Magyarországon 1997 óta tartják hivatalosan a kábítószer-ellenes napot.
www.hu.wikipedia.org