Szent László király ünnepe!

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 277

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_fullsizeoutput_44e.jpegÁve, égi király híve,

királyoknak gyöngye, éke,

László, mennyeknek sorosa!

Ég királyát hűn követted,

országunkat védelmezted,

légy hazánknak bajnoka!

1192 körül született ez a himnusz, de lám - lám hiába telt el közel kilencszáz év, ma is aktuális, tiszta szívvel, felemelt fővel énekelhetjük! Igen, mert ami valóban érték az mindig is érték marad! A bajban lévő elesettek védelme, az ellenféllel folytatott bölcs párbeszéd, az igazságos közigazgatás, a nagylelkűség, mind- mind olyan erények, melyek Szent Lászlót mindannyiunk példaképévé teszik! E szép nyári napon legyen különösebb módon Szent László Király a mi példaképünk, tanuljunk tőle, öltsük magunkra az ő szép, értékes vonásait!
 
12.00 Torna - Szent László lóháton bejárta többször is az egész Kárpát-medencét. A fizikai erőnlét, a lendületes állóképesség, a mindennapi küzdelemhez szükséges életerő, nem a boltban vásárolható energiaitalból származik, hanem a kitartó, céltudatos mozgásból, edzésből. Az az izom, ín amit használsz, él, fejlődik, erősödik, az amit kímélsz, nem használsz, az ellustul, elernyed, elsorvad, használhatatlanul kárba vész! Ez ilyen egyszerű!
 
14.00 Történelem óra Hóvári János professzor úrral - Erdélyi fejedelemség történelmével ismerkedünk. Itt megosztom az elmúlt szombaton elhangzott nagyszerű adást, kinek nem volt alkalma akkor megnézni, az most pótolhatja:
 
18.00 Szentmise Szent László tiszteletére

 
Vigadozzál, magyar nemzet,
Harsonáljad, énekeljed
Új királynak új dalod!
Boldog Várad, szálljon híred,
növekedjék dicsőséged,
Visszhangozzák századok!
Csaba t.
2020. június 27.