Légy erős!

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 348

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_haborumontazs.jpgTöbb mint száz évvel ezelőtt, 1914. június 28. – Az Osztrák–Magyar Monarchia hadat üzen Szerbiának, ezzel megkezdődik az első világháború.

A történelem ismétli önmagát! Sajnos körülöttünk - itt is, ott is - nyíltan lángol a gyűlölet, a háború mindent pusztító kénköves tüze! Nem jön, hogy elfogadjuk, de Ferenc pápa szerint, elkezdődött a III. Világháború! A nagyhatalmak és a velük szövetséges országok újraosztják a világot, e hatalmas piacot, a XXI. század nagyon rafinált különféle eszközeivel, akárcsak a maffia! Sajnos a színfalak mögött, - a látszat kínos megőrzése mellett - minden megengedett egy totális háborúban! Ne lepődjünk meg, az emberek zöme, ma is ragadozó ösztöntől vezetve, a világra, mint megszerezhető zsákmányra tekint!  Nagyon kevesen látják a földi, anyagi javakon túli örök értékeket! Az emberek balgán itt, e rővid 50-100 év alatt akarnak tejben, vajban fürödni, anyagiakban dúskálva boldogok lenni! 
A nagy kérdés, amit e zűrzavaros világban fel kell tennünk magunknak, - az evangéliumi igazságok, örömök hirdetésén túl, hisz ez az egyetlen békés, járható út, mit Krisztus mutatott nekünk, - hogy itt és most a Kárpátok karéjában megbújva, mit tehetünk?! Félve, talán legszívesebben átaludnánk a következő 3-4 évet, de ez nem lehet! Az elmúlt évszázadokban, mikor az erőszakos cselekedetek sűrűbbek voltak, az Egyház jelszava tömören így hangzott: Mentsd meg a lelkedet! Igen, minden anyagi, szellemi erőt odatéve, lendületesen, bátran hirdetnünk kell Krisztus evangéliumát, hiszem, hogy ez az egyetlen előrevezető út az emberiség számára a békés, boldog együttélésre! Hirdessük minden erőnkből a szeretet parancsát úgy, hogy mi magunk és embertársaink is, a legértékesebb kincsünket, az örök életünket megmentsük minden veszély közepette! 
"Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni! ... Ugye két verebet adnak egy filléren? S Atyátok tudta nélkül egy sem esik le a földre. Nektek minden szál hajatokat számon tartják. Ne féljetek hát!" Mt 10,28
Mentsd meg a lelkedet! Ma sem tud az Egyház jobbat mondani! Körülötted az emberek bármit is mondanak, tesznek, te ne térj le a szeretet útjáról! Szeresd Uradat Istenedet és felebarátodat mint önmagadat, bármi is történik benned vagy körülötted! Az életedben, a gonosz léleknek ajtót a gyűlölet nyit! A benned és körülötted gomolygó emberi létből, marék porságunkból fakadó gyengeség, gyarlóság, bűn megsebezhet, össze is törhet, de életedet az ördög számára otthonná csak a megrögzött gyűlölködés teszi! Ne Sebezhetetlen vagy, ne félj, tudnod kell, hogy csak az önmagad által megnyitott gyűlölet ajtaján keresztül ronthat rád az ördög, mint ordító oroszlán, hogy testedet, lelkedet a kárhozatba taszítsa!
12.30 Szentmise - Sajnos Déván csak ketten maradtunk papok és ezért ezentúl, hogy a két templomot el tudjuk látni, a vasárnapi szentmisénket egy fél órával eltoljuk!
Szeretettel hívlak várlak, 
Csaba t.
2020. június 28