Krisztus felhívását komolyan veszi ...

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 198

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_szenttamas20.jpgSzent Tamást sokan mint a kételkedés emberét állítják elénk! Én szeretek úgy nézni rá, mint arra az apostolra, aki Krisztus felhívását komolyan veszi - „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek." Mk 16.15 Ő valóban elment a messzi Indiáig és tömegeket térített, keresztelt meg.

Milyen jó lenne, ha mi is Krisztus parancsára, Szent Tamás példájára rá mernénk lépni az evangélium hirdetésének rögös útjára. Sajnos a mai események is azt bizonyítják, hogy a világunk vagy rátér az Isten szeretet útjára, vagy gyilkos indulatoktól vezérelve elpusztítja önmagát! Ma mindennél fontosabb, hogy Szent Tamás nyomdokaiba lépve elinduljunk az Evangélium drága kincsével házról házra. Nem lim - lomot, ócska vásári holmit árulunk, hanem az Életet magát kell alázattal elvigyük testvéreinknek!

12.00 Torna! Szent Tamás, egy világot bejáró apostol fizikai teljesítőképességének a teljében kell legyen, mert a testi, lelki, mentális terhelést másképpen nem fogja bírni! A teológusoknak is elő kellene írni a napi torna órát, vagy legalábbis egy kiadós focit, úszást vagy más sportot! Az apostol Jézus útján jár, és az biza keskeny és meredek, fárasztó, nehéz, embert próbáló, fizikai erőnlét nélkül a misszionárius nem képes a feladatát ellátni!

18.00 Szentmisét Déván Bonaventura testvér mutatja be, én elindulok Székelyföldre, Szent Tamás lelkületével hirdetni Krisztus evangéliumát!
Imádságos szeretetben egyek vagyunk, 
Csaba t.
2020 július 3. 

Tartalom:
1. Ferenc pápa úrnapi homíliája
2. Ferenc pápa: "Életünk legsötétebb perceiben is találkozhatunk Istennel!"
3. Alapítvány a járvány károsultjainak
4. Újra látogatható Castel Gandolfo
5. Szent II. János Pál pápa önfeláldozó testvére
6. A vincések küzdelme a szegénység ellen
7. Szakácskönyv járvány idején: "Főzzünk másoknak!"
8. Karatebajnokból szerzetesnővér
9. Éledező római ajándékboltok