Jöjjetek hozzám mindnyájan...

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 314

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_puszimontazs.jpg"Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! "

Mt 11,25
Meglátogattuk tegnap kedves gyermekeinket Annamáriát és Ottót Lokodon. Sajnos a nagy víz az ő házukat is veszélyeztette, a pincébe be is ment! A házukat egy Svédországba szakadt házaspár hagyta a Szent Ferenc Alapítvány, és mi azt kirepülő végzősöknek adtuk. Ottó sofőrként dolgozik, Annamária két kisgyermekét neveli szépen és egy nagy fóliában termeli a háznak szükséges finomságokat! Sok szempontból önellátók, a zöldséget, gyümölcsöt, húst, tojást saját maguknak elő állítják!
A látogatás végén a kis Orsika szomorúan kérte, hogy ne menjünk el, az édesanyja meg szeretettel vigasztalta... A képeken ez a jelenet látható!
Jó megtapasztalni, hogy gyermekmentő szép munkáinkból milyen aranyos "unokák" születnek!! Mondhat bárki bármit érdemes szeretni, jónak lenni, jót tenni, bajban lévő gyermekek hónalj alá nyúlni! Jó megtapasztalni, hogy a megélt evangéliumból élet fakad: "Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket!" Annamária kisiskolás korában maga jött hozzám, és segítséget, védelmet kért, befogadtuk, szépen felnőtt, és lám lám ma gyöngéd szeretettel ö gyámolítja a kis sérülékeny életeket!

12.30 Szentmisét végzünk a Szent István otthon kápolnájában, hogy az elmaradó gyógynövény napi megemlékezésnek, legalább a szentmiséje ne maradjon el. Gyertek imádkozzunk azért, hogy gyönyörű hegyeinket borító hasznos gyógynövények, Isten drága ajándékai sok sok ember gyógyítása mellett, minél több testvérünknek valódi megélhetést jelentsenek.
Szeretettel, 
Csaba t.
2020 július 5.