Bölcs párbeszéd...

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 270

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_La_Fontaine.jpgEzen a napon, 1621-ben született Jean de La Fontaine francia író, meseíró. († 1695) Vidám, bölcs mesék, történetek szépen megírva, oktatták, nevelték évszázadokon keresztül az egymás után jövő nemzedékeket! Ezeket a meséket ma is érdemes elolvasni, meghallgatni, mert nemcsak szórakoztatnak, hanem e kusza, összevissza világban járható utat is mutatnak! A tücsök és a hangya történetét hallgassuk meg, szeretettel emlékezve a nagy íróra.

12.00 Torna! A mesében minden királyfi megtalálja - előbb-utóbb - a maga hétfejű sárkányát, melyet tetszik - nem tetszik, kemény küzdelemben, ügyességgel, fortéllyal le kell győznie! A diadalt, a hírnevet, a tündérszép királylányt nem a bevásárló központban szerzik be, hanem kemény testi, lelki, mentális erővel megvívott, sokszor véres diadalban! A szívós, kitartó küzdelemhez a bátorság mellé kell az állóképesség, a nehézségeken átsegítő testi, lelki egészség, erő! A bajvívó lovagok is rendszeresen edzettek, minden csatára keményen felkészültek! Életed küzdelmeihez szükséged van a testedre!
18.00 Szentmise! Tanítását "példabeszédekben mondta el Jézus a népnek, s példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk." Mt 13,34 Egy - egy tanító jellegű történet pl. a tékozló fiúról, vagy a bajban lévő emberen segítő szamariai kereskedőről, mindenki számára érthetővé teszi mesterünk gondolatait. E szentmisében azért imádkozunk, hogy okosan, szépen ki tudjuk fejezni egymás előtt mondanivalónkat! Milyen jó lenne, ha nemcsak megértenénk egymás gondolatait, hanem bölcs párbeszédben azokat együtt tovább is tudnánk gondolni, hogy világunkat megszépítő, lakhatóvá tevő tettek, cselekedetek fakadjanak belőlük.
Szeretettel, 
Csaba t.
2020. július 8.