Isten lángoló szeretete

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 256

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_116692447_1875179235957265_5481814860830860279_n.jpgVasas Szent Péter ünnepén, emlékezzünk meg, az apostol fejedelem csodálatos szabadulásáról Heródes börtönéből, ahogy azt az apostolok cselekedetei 12 fejezetében olvashatjuk!

Istennek hála, ma (még) hitünkért nem zárnak be, de a mindennapi gyarlóságokat, a bűnöket, mindannyiunk szabadságát gyakran súlyosan korlátozzák! Éppen ezért őszinte testvéri intelemre, - olyanra amilyenre Jézus biztat bennünket, - óriási szükség van: "Ha testvéred megbántott, menj, és figyelmeztesd négyszemközt. Ha hallgat rád, megnyered testvéredet. Ha nem hallgat rád, vigyél magaddal egy vagy két másik embert, hogy két vagy három tanú bizonyítsa a dolgot. Ha ezekre sem hallgat, jelentsd az egyháznak. Ha az egyházra sem hallgat, vedd úgy, mintha pogány volna vagy vámos." Mt 18,15 
Nem vagyok naiv, tudom, hogy kicsi, gyönge, gyarló az ember, azt is tudom, hogy én is botladozva baktatok az úton, a semmiből a Végtelen felé! Eddigi életemben mindazokat, kik szeretettel szemembe mondták hibáimat és testvéri szigorral megintettek, azokat imáimba foglaltam, mert az igazán jó kertész gyomlálja a virágait! Ezért is ezen a napon alázattal arra kérlek, hogy a szemembe mondva  hibáimat, bizalommal intsetek meg, segítsetek összetörni az Isten felé haladásban gátló láncaimat! Sőt tovább megyek és arra biztatlak, hogy végtelen tapintattal, pedagógiai fokozatossággal  szóljunk egymáshoz is, de csak négyszemközt, segítsük összetörni testvéri szeretettel, de kérlelhetetlen határozottsággal, az ég felé való szárnyalásunkat visszafogó láncokat! Imádságos szeretettel ajándékozzuk meg egymást az istengyermeki szabadsággal!
12.00 Torna! Állj a mérlegre és hagyd, hogy a nyers igazságot a szemedbe mondja a mérő műszer! Lehet, hogy fájni fog az igazság, de sokkal jobb a feltárt igazság, mely életed megváltoztatására indít, mintha elhagyna a férjed, a feleséged, ha szégyellne gyermeked az úton veled megindulni!
14.00- tól  Történelem Tanösvény Hóvári János professzor úrral
18.00 Szentmise! Nekem olyan jó megállni a nap alkonyán, és a csendes templomban Isten felé fordulva, hálát adni mindenért! Annyi kérdés, gond, probléma van körülöttem, hogy szinte menekülök a szentmisére, hol nem kell megoldani semmi gondot, nem kell válaszolni senki kérdésére, csak Istent kell lángoló szeretettel imádni! 
Szeretettel,
Csaba t. 
Kép: A Salvator kápolnánál fent a hegyen, Csíksomlyón!
2020. augusztus 1.