Szent Rita Kilenced - Első nap

Nyomtatás

szent-rita12-k.jpgCASCIAI SZENT RITA

(1381. Roccaporena-1447. május 22. Cascia)
Egyházi ünnepnapja május 22. (rózsaszenteléssel ünneplik)
Jelképe: Piros rózsa
Reménytelen, kilátástalan helyzetben lévők, az édesanyák és a meddő nők védőszentje

 

 

 

Előszó
Kedves Testvérem! Lehet, hogy a magad, vagy mások hibájából, nehéz kilátástalan helyzetbe sodródtál és most mindenfelől, csak sötétség és fájdalom vesz körül, szeretettel arra biztatlak, hogy ne ess kétségbe, ne add fel a harcot, mert van tovább, a keresztény ember számára mindig van remény. Reménytelen helyzetedben, e kis könyvecskével, imádságos szeretettel, szeretnénk egy mankót, egy kis lámpást adni a kezedbe, fogadd bizalommal. Tudod, sok sok ember, mikor szeretteivel való kapcsolata reménytelené vállt, mikor úgy érezte, hogy minden irányból, csak sötétség, és kilátástalanság borul rá, akkor Szent Ritát hívta segítségül, azt a szentet, aki maga is sokszor volt kilátástalan nehéz helyzetben, de nem sodródott reménytelenül, hanem erős lélekkel, élő hittel kapaszkodott a szeretet Istenébe  és kitartóan, eredményesen küzdött szeretteiért, álmaiért. Igen, a történelem során nagyon  sokan néztek fel Szent Ritára, mint példaképre. Sokan kértek, és nagyon sokan kaptak is segítséget reménytelen helyzetükben, Szent Rita közbejárására a Jóistentől. Ezért nevezzük Szent Ritát a reménytelen, kilátástalan helyzetek védőszentjének!! Ő képes téged Isten kegyelméből kézen fogni, és ott is tovább vezetni, hol már szerinted nincs tovább vezető út, ő akkor is képes célba juttatni, ha a mi megriadt, sötétben vergődő értelmünk szerint ez már lehetetlen.
Biztatlak kisebb testvéri szeretettel, hogy forgasd ezt a kiskönyvet imádságos bizalommal.
Naponta, vagy hetente imádkozd, elmélkedd át a könyvecske egy-egy állomását, ne siessél, hagyd hogy a Szent Példakép, a gondolatok átmossák sebedet, oldják félelmeidet. Reménytelen fájdalmaddal szembe fordulva, ajánld fel a Szent Rita kilencedet a céljaid megvalósulásáért, bízzál rendületlenül szerető, teremtő Istenedben, mert csodák igen is vannak ezen  a földön!!
Szeretettel,
Csaba t.

 

rozsa-cikk.png

Első nap
Dicsőség az Atyának a Fiúnak és a Szentléleknek!
Miképpen kezdetben,most és mindörökké, Ámen!
Szent Rita szülei, Ammatta és Antonio Lotti, Olaszország egyik legszebb vidékén, Perugiaban éltek, egy kis faluban, a hegyek között Roccaporenaban, mint e kis falu megbecsült polgárai. Idősek voltak, de nem szűntek meg bizakodva imádkozni, Istentől gyermekáldást kérni. 1381-ben imájuk meghallgatásra talált, és lányuk született, kit Margaritának, (Margitnak) kereszteltek, de szeretettel csak  Ritának becéztek.
Elmélkedjünk az élet befogadásáról: Vajon megvan bennünk Szent Rita szüleinek őszinte, kitartó vágyakozása,tisztelete az élet iránt? 
Tudjuk, hogy földi létünk, életünk kiteljesedése a gyermekáldásban lesz teljes?
Egyéni, közösségi létünk, megmaradásunk az élet melletti döntésünktől függ. Imádkozzunk a fiatalokért, idősebbekért, hogy merjenek, akarjanak tudatosan dönteni az élet mellett, a gyermekvállalás mellett, hogy a megfogant életet tiszteljék, lássák meg benne az Isten ajándékát, a világot megszentelő holnap szentjét.

 

rozsa-cikk.png

Könyörögjünk:
Mennyei Atyánk, Szent Rita szülei tudták, hogy ha együtt közösen kérik tőlled az életet, a gyermekáldást, akkor Te jóságosan meghallgatod a hozzád esdeklők imáját. Tiszta szívből kérünk, hogy hallgasd meg a hozzád forduló családok imáját és ajándékozz nekik ép, egészséges kisbabát, hogy gyermekeiket átölelve, hálatelt szívvel dicsőítsenek, hirdethessék, hogy Te vagy az élet Ura. Adj nekünk Mennyei Atyánk, tiszta szívű édesanyákat, édesapákat, és sok-sok kacagó kisbabát.
Gyermekáldásért imádkozzunk:
Miatyánk...
Üdvözlégy Mária...

{zoomcat catid=1444}