Szent Rita Kilenced- Hetedik nap

Nyomtatás

udvar2-k.jpgSzent Rita, gyermekei betegségben meghalnak és Ő, szeretett családja elvesztése után, egyedül marad. A szörnyű veszteségek után is talpra áll, jelentkezik, hogy szerzetesnővérként szolgálja az Istent és a szenvedő bajban lévő embertársait. A jelentkező, összetört özvegyasszonyt a nővérek visszautasítják. Nem adja fel, imádkozik, Isten és a szentek segítségét kéri, és végül befogadják a casciai Szent Ágoston rendi nővérek közösségébe.

 

 

Dicsőség az Atyának...
Miképpen kezdetben...
Szent Rita, gyermekei betegségben meghalnak és Ő, szeretett családja elvesztése után, egyedül marad. A szörnyű veszteségek után is talpra áll, jelentkezik, hogy szerzetesnővérként szolgálja az Istent és a szenvedő bajban lévő embertársait. A jelentkező, összetört özvegyasszonyt a nővérek visszautasítják. Nem adja fel, imádkozik, Isten és a szentek segítségét kéri, és végül befogadják a casciai Szent Ágoston rendi nővérek közösségébe.
Elmélkedjünk saját kudarcainkról: Ó, hányszor utasítanak vissza, hányszor értelmezik félre jó szándékunkat és törik le kibontakozó reményeinket, álmainkat. Milyen nehéz talpra állni! Sajnos sokszor környezetünk sem ért meg, hanem leír, mint egy vesztest, mint egy értéktelen lim- lomot. Szent Rita példája bizonyítja, hogy még ha a világ szemében értéktelenek is vagyunk, Isten drága gyermekeiként csodák várnak ránk. Az életszentség útja, a mennyország mindenki előtt nyitva áll.

 

rozsa-cikk.png

Könyörögjünk:
Uram, oly sokszor kicsinek, összetörtnek érezzük magunkat. Környezetünk és sokszor szeretteink sem bíznak bennünk, és mi azt hisszük, hogy valóban hibásak, értéktelenek vagyunk. Szent Rita a sok csapás, nehézség ellenére, nem írja le saját magát, hanem összetört életét felkínálja ajándékként Neked. Neked, ki a kereszten kitárt karral mindenkit magadhoz hívtál. Segíts Urunk, hogy nagylelkűen életünket neked merjük ajándékozni, melyet Te akkor is szeretettel fogadsz, ha darabokra van törve.
Mennyei Atyánk, segíts, hogy gyengeségeinkben, Nálad keressünk vigaszt:
Miatyánk...
Üdvözlégy Mária...