Szent Rita Kilenced- Nyolcadik nap

Nyomtatás

szolo-k.jpgMegtörténik a csoda, Szent Rita régi vágya teljesül, befogadják a nővérek. Ő engedelmességből, alázattal elkezdi öntözni a rábízott kiszáradt szőlőtőkét. Jelképes cselekedet! Rita hitét, kitartó munkáját Isten megajándékozza és mindenki csodálkozására az értéktelen szőlőtőke kizöldül, és gyümölcsöt terem. A csoda ma is tart, mert él és évente terem Szent Rita szőlője.

 

 

Dicsőség az Atyának...
Miképpen kezdetben...
Megtörténik a csoda, Szent Rita régi vágya teljesül, befogadják a nővérek. Ő engedelmességből, alázattal elkezdi öntözni a rábízott kiszáradt szőlőtőkét. Jelképes cselekedet! Rita hitét, kitartó munkáját Isten megajándékozza és mindenki csodálkozására az értéktelen szőlőtőke kizöldül, és gyümölcsöt terem. A csoda ma is tart, mert él és évente terem Szent Rita szőlője.
Gondoljuk csak el, milyen egyszerű lett volna Ritának legyinteni és kivágni a szőlőtőkét. De ő rendi elöljárói akaratából neki áll egy reménytelen feladatnak. Sajnos mi nagyon könnyen lemondunk a körülöttünk lévő személyekről, dolgokról. Egy-egy előttünk tornyosuló feladatról milyen hamar megállapítjuk, hogy megoldhatatlan, reménytelen. Pedig egy reménytelennek látszó csatát megnyerve, önbecsülésünket, hitünket nyernénk vissza. Isten az élet ura, miénk a kitartó munka, az imádság, övé a döntés, az irgalom.

 

rozsa-cikk.png

Könyörögjünk:
Szent Rita a reménytelen helyzetek szentje, élete, példája bennünket is töltsön el reménnyel, hogy a magunk kiszáradt szőlőtőkéjét ne szűnjünk meg öntözni. Istennek nincs lehetetlen, csak ha az ember tehetetlen! Adj erőt Urunk, hogy kötelességeink elől ne szaladjunk el, hanem benned bízó lélekkel, – még ha nagyon sokszor kilátástalannak is tűnik a ránk bízott munka, – alázattal vállaljuk fel és kitartással, a Te segítségeddel oldjuk meg feladatainkat.
Szent Rita életadó reményéért, kitartásáért, így imádkozunk:
Miatyánk...
Üdvözlégy Mária...