Az Élet Útja- Harmadik nap

Nyomtatás

Nem anyóst, hanem örömanyát kaptál!Nem anyóst, hanem örömanyát kaptál!

Dicsőség az atyának....

Miképpen kezdetben....

 

 Azt kit nagyon szeretsz, egy áldott édesanya hozta a világra, kedvesed szerettei immár a te családod is, és te is tagja lettél kedvesed családjának. Ők nem elvesztettek egy gyermeket, hanem gazdagabbak lettek egy hálás, de a maga lábára állt gyermekkel. Pároddal kétszer annyira szerethetitek szüleiteket, kik büszke örömmel elengednek, hogy szárnyat bontva a magasba emelkedjetek. Álmaik tovább álmodói ti vagytok, a tőlük örökölt értékek hordozói, kamatoztatói, őrzői, és gyermekeiteknek tovább adóiként  álltok előttük. Isten országának építésében lehanyatló kezükből a szerszámokat ti kell erős kezetekbe vennetek. A generációk hosszú sorába beállva, a nemzedékek egymást követő hullámverésében feladataitokat megtalálva éljétek meg ajándék léteteket, hogy szüleitek nagyszüleitek és majdan gyermekeitek is magasztalják a bennetek életet-bontó Istenünket.

 

    Könyörögjünk:
 Add Uram, hogy a generációk szeretettel és jósággal adják át egymásnak, és vegyék át egymástól azokat az értékeket, kincseket, melyet egy nép nemzedékei, mint áradó nagy folyók hordoznak, és visznek a történelemben. Add hogy az új családok büszkén, újból magasba emeljék népünk, nemzetünk értékeit, kincseit.
 

 

Jézus Krisztus szavaival imádkozzunk, hogy a fiatal házasokat a szülök szeretettel betudják fogadni családjaikba:

Miatyánk....

 

Reggeli elmélkedés, Csaba testvér:

A reggeli elmélkedés témája: 

 

 

Elmélkedés:

 

 Image

Fészek rakás, otthon teremtés!Fészek rakás, otthon teremtés!
 

Dicsőség az atyának....

Miképpen kezdetben....

Szeretem magam elé képzelni a Szentcsaládot, hogy Názáretben otthont építenek maguknak, templomot a közénk jövő Istennek. Megépítik az első keresztény szentélyt, hol Isten és ember egy födél alatt éli mindennapjait imádságos szeretetben. Talán a Loretoi kápolna kopott kövei, porladó téglái tudnak mesélni e kis, egyszerű ház szépségéről, melyet csordultig megtöltött az élő szeretet, az alázatos egymásra figyelés és a jóság. Ne földi pompa, csicsás üresség vezessen otthonunk megépítésében, melynek aztán a fenntartása, mint egy nagyra sikeredett mókuskerék folyamatos hajtása elrabolja minden életerőnket, szeretetre kapott véges időnket, hanem  a názáreti szent család szerény otthona, mely nemcsak élettér, hanem az Istennel való találkozás szentélye is.  Milyen jó lenne, ha minden fiatal pár előtt e kis szerény lakás állna példaképül, a maga egyszerűségében, szenteknek otthont adó szépségében.
Könyörögjünk:
Uram add, hogy itt a Kárpátmedence csodálatos tájain, az itt élő fiatalok egymásra találjanak, a házasság szentségében eggyé is váljanak,  és kitartó szorgalmas munkájukkal, maguk, gyermekeik számára otthont építsenek. Otthont, fészket, melyben Te is otthonodra találsz.

Jézus Krisztus szavaival kérjük Isten áldását, otthont alapító fészket rakó testvéreinkre:

Miatyánk....

 

Déli elmélkedés, Csaba testvér:

 Szentlélek jöjj:

Olvasmány 
 

Elmélkedés

 

 Könyörgés

A Nap bíborban áll

 

Image
Felelős apaság, anyaság!
Felelős apaság, anyaság!
Dicsőség az atyának....
Miképpen kezdetben....
A jó Isten szeretné megosztani veled mint szülővel az életadás, az élet befogadásának, felnevelésének, a felelősségteljes örömét. Társa lehetsz a világ tovább teremtésében az Istennek. Gyermekeidnek életet ajándékozhatsz, és felkínálhatod nekik mindazokat az értékeket, kincseket, melyeket életedben felfedeztél, melyek a te életedet is beragyogták. Gyermeked tiéd, neked mondja ki gügyögve élete első szavait. Neked hozza haza  a rétről, kis kacsóival élete első virágait. Neked mondja el álmait, hivatásának alakulását, bontakozó szerelméről veled beszél csendesen, az ö házasságánál, leszel örömanya – örömapa. Ö ajándékoz meg drága unokákkal! Ő lesz az ki kerekesszékedbe, ha megéred még egyszer kigördít a természetben, hogy megcsodáld életed alkonyán a naplementét, a szülőfölded felett. Vállald ezért felelőséggel a gyermekeidet, mert, az a természetes, ha te ápolod és gondozod gyermekeidet, és  majd nagyra nőve, ők  is ápolnak és gondoznak tégedet, letörlik szemedről a könnyet hálából, jóságodért, amiért felnevelted őket.
Könyörögjünk:
Uram te ránk bízod az életet, a világon a legnagyobb értéket, hogy hordozzuk, és hogy alázattal tovább adjuk gyermekeinknek. Alázattal köszönöm jóságodat, hogy meghívtál a felelős apaságra, anyaságra, segíts, hogy felnőjek csodálatos szent hivatásomhoz.
A gyermeket vállaló szülőkért Jézus Krisztus szavaival így imádkozunk:
Miatyánk..

 

Esti elmélkedés, Csaba testvér: 

 

Esti elmélkedés témája: 

 Elmélkedés:

 

 Mama kérlek 

 

A fiam meg a lányom 

 

 

REJTELMEK

József Attila
 

Rejtelmek ha zengenek,
őrt állok, mint mesékbe'.
Bebújtattál engemet
talpig nehéz hűségbe.


Szól a szellő, szól a víz,
elpirulsz, ha megérted.
Szól a szem és szól a szív,
folyamodnak teérted.


Én is írom énekem:
ha már szeretlek téged,
tedd könnyűvé énnekem
ezt a nehéz hűséget.