KILENCED BOLDOG APOR VILMOSHOZ - 8. Nem tér le az evangélium, a szeretet útjáról a világháború poklában

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_aporvilmos8.jpgNem tér le az evangélium, a szeretet útjáról a világháború poklában

 

 

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek!
Miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.
Életrajzi adatok:
Szörnyű, véráztatta világháborús évek alatt megmarad jó pásztornak, vigasztal, bátorít, főpásztori körleveleiben int, bölcsen tanít. Akkor, amikor oly sokan letérnek a szeretet útjáról, akkor Ő szavaiban, írásaiban, hitet tesz mindenütt ahol teheti, a szeretet és a jóság világformáló erejéről. Nem sodródik a szörnyű világháború által felkorbácsolt gyűlölet árjában, mocsarában, hanem híveinek szolgálatában fáradhatatlanul menti, ami menthető. Abban a kegyetlen, durva világban kitart hitében, Ő a nyugodt reménység tiszta tüzének őrzője és hordozója. Hisz a szeretet mindent megoldó végső győzelmében!
Könyörögjünk:
Más bűne nem jogosít fel bennünket arra, hogy letérjünk a szeretet útjáról. Add Urunk, hogy bármi is történik körülöttünk, még ha öldöklő háborúba is torkollik világunkban az eluralkodó kapzsiság, gyűlölet, mi Boldog Vilmos püspök példájára és közbenjárására meg tudjuk őrizni emberi méltóságunkat, élő hitünket, erőt adó reményünket, és mindenki felé fényt, jóságot árasztó őszinte szeretetünket. Segíts Urunk, hogy másoknak bűnös indulatai, féktelen vágyai, szavai, tettei ne fertőzzenek meg és ne tudjanak magukkal sodorni a bűnös pusztulásba.
Előimádkozó: Boldog Vilmos püspök, te aki életed árán védted gyermekeinket, családjainkat.
A közösség: Könyörögj érettünk!