A Mária zarándokút erdélyi szakaszát elkezdtük szervezni.

Nyomtatás

ImageNagyon sok Istenre figyelő ember úgy érzi, hogy a Boldogságos Szűzanya, Mária, az Úrjézus Krisztus édesanyja korunk prófétája, apostola. Mária Istennek igent mondó, Erzsébethez lehajló, Magnificatot éneklő, csendes názáreti élete – mellyel Isten újszövetségi népétől méltán érdemelte ki a Mennynek Királynőasszonya címet – eszménykép lehet szomjazó világunknak. A mindnyájunkat csodálattal eltöltő Mária-jelenések hatására korunk sok gyermeke elemi erővel tapasztalja meg a természetfölötti világot. A Szépszeretet Anyja megszólít, és arra bátorít, hogy lépjünk ki a magunk szürke, elanyagiasodott világából, és induljunk el azon az úton, amelyen az élet Urával, mennyei Atyánkkal és Teremtőnkkel való találkozást keressük.

A számtalan régi és új Mária- templom, szentély nagyon sok szeretetre, jóságra, igazságra, őszinte megtérésre, az élő Istennel való találkozásra szomjas lelket vonz. Ez sokunkat arra indított, hogy hozzuk létre a Mária zarándoklat útját. Olyan gyalogos, esetleg kerékpáros úthálózatra gondolunk, amely összeköti Máriacelt a magyarországi híres Mária kegyhelyekkel, és amely egészen a csíksomlyói kegyhelyig vezeti a megtisztulásra, elmélyedésre, újjászületésre éhező zarándokokat.
Természetesen sok út vezet Márián Keresztül Jézushoz, de e térbeágyazott zarándokutat a középkori nagy zarándokutak mintájára szeretnénk, nemcsak kitaposni, hanem ki is jelölni azért, hogy az arra lépő vándor, minél gazdagabb lelki kincsekre találjon útja során. Ugyanakkor a testi szükségleteinek is megfelelő 15-20 kilométerenkénti szállás helyet találjon, jó embereket, akik meg is értik és segítik is lelki elmélyülését szolgáló zarándoklatát.
A Mária zarándokút erdélyi szakaszát elkezdtük szervezni. Valószínű, hogy Máriapócsról indulva, Érmihályfalván keresztül ér Erdély területére. Az útvonal kijelölése céljából tanácsot, segítséget szívesen fogadunk, kérünk. Két férfi is vállalkozott, hogy időt, energiát nem kímélve útra kelnek, hogy elsőnek bejárják e születő zarándokutat. Bálint Zoltán Csíksomlyóról, Bodor Károly Érmihályfalváról indulva szeretnék a legoptimálisabb útvonalat megtalálni.
Szeretettel kérek mindenkit, hogy imáival, tanáccsal, és ha valahol megszomjaznak, megéheznek, elfáradnak, egy-egy pohár vízzel, kenyérre, szállással segítse a mindnyájunkért útra kelő zarándokokat.

Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t.

 

Image 

 

„Jertek velem mindnyájan a Szűz Máriához,

 

A mennyei rózsakertnek Királynéjához.

 

Kérjük, hogy anyai kegyébe

 

Fogadjon be minket örökre.”

 


Image

 

Bodor Károly
Bodor Károly