Kedves Sándor Bátyám!

Nyomtatás

Image Mindazoknak, kik hisznek a szeretet végső gyözelmében!

 

 

 

Szeretettel köszönöm a leveledet, melyben  szeretettel kérsz,  hogy továbbra is politika mentes úton maradjak, maradjon a mi Ferences nagycsaládunk, a sok sok árva gyerekkel.

Őszintén, tiszta lelkiismerettel tudom elmondani, hogy egyik legfontosabb alapdöntésem éppen az, hogy Istennek ezt a szép művét ne engedjem befogni semmilyen politikai irányzat szekerébe. Nem szeretném, ha a gyerekeink, a nagy családunk eszközként szolgálnának bármelyik politikai közszereplő fegyvertárában. Ezek a gyerekek életem célját jelentik, ők számomra, de mások számára sem lehetnek eszközök bizonyos hátsó célok eléréséhez. Hozzánk az emberek mindig is mint magánemberek jöttek, és jöhetnek ezentúl is. Hiszem, hogy bárki a politikai közszereplők közül, aki mint magánember szeretne eljönni jó szándékkal a gyermekeinkhez, azt nekem szeretettel és bizalommal kell fogadnom, ezt kívánja tőlem a ferences vendégfogadás, és a józan ész is.
Tudom, hogy eddig is sokan kifogásolták, hogy miért vállalok elmélkedést, előadást olyan rendezvényeken is, melyeken egyik-másik politikai közszereplő is megjelenik.  Ezekre a jó akaró aggodalmakra csak azt tudnám mondani, hogy ezentúl is bárhova elmegyek, ahova szeretettel hívnak, és ahol én - lelkiismeretem szerint szabadon - tanúságot tehetek Isten jóságáról, szeretetéről. Én mindenek előtt ferences szerzetes pap vagyok, és a szeretet Istenének evangéliumát nekem hirdetnem kell a szegények kunyhójában is, de e világban bárhol, ahol erre engem felkérnek.  Egy keresztény misszionárius számára nem lehet ezen a Földön egyetlen olyan hely, közösség sem, ahol nem szabadna hirdetnie az életre vezető  örök igazságokat. Jézus Krisztus szóba állt Saullal, párbeszédet kezdeményezett az első keresztény vértanú vérétől beszennyezett emberrel, és ebből a terroristából lett a népek apostola, a Szeretet Himnuszának szerzője, Szent Pál. A mi Urunk Istenünk nem akarja még a bűnös halálát sem, hanem azt szeretné, hogy az megtérjen, és az igazakkal együtt építse testvéri szeretetben, bünbánó szívvel e szép világot tovább.  Hinnünk kell mesterünk példájában, a kimondott igaz szó világot formáló erejében, az alázattal vállalt párbeszédek embereket, népeket jobbá tevő erejében.
Ezekkel a gondolatokkal kívánok Istentől megáldott szent Ünnepeket!
Szent karácsonyt, mely nem más, mint egy csodálatos párbeszéd kezdete az ég és a föld között.
szeretettel, csaba t.
2007 december 20.