Az idős próféta élni, dolgozni akar

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_IMG_5343.jpgEgy életen keresztül nem akarok zacskóval, katéterrel élni - mondta a 98 éves kedves Antal atya az orvosoknak - kérem, hogy műtéttel segítsenek rajtam! Mindenki nagyot nézett és fejet hajtott Erdély legöregebb katolikus papjának életerején, lendületes bátorságán!!


Az idős próféta élni, dolgozni akar,  még van üzenete,mondanivalója  a fiatalokhoz, felnőttekhez egyaránt ! Tavaly megírta és kiadta az 5oo éves Csíksomlyói Szűzanya tiszteletére a könyvét: Magyarok Nagyasszonya, Székelyek édesanyja címmel!
Az idén egy újabb könyvet adott le a nyomdának. "Íme az ember" címmel! 48 fejezetben papírra vetette Erdély szentéletű püspökével, Márton Áronnal való személyes élményeit!! Teljes férfiúi erejében, negyven évesen Márton Áron szentelte  fel a fiatal Antal atyát Isten és a népe szolgálatára! A gyakran vérzivataros idők  hosszú évtizedei alatt, életútjuk sokszor keresztezte egymást, így Antal atya a maga ízes, ropogós stílusában sok személyes élményt vetett papírra!! Olyan történeteket fogalmazott meg Erdély legöregebb tollforgatója, melyeket mint élő tanú sajnos hitelesen már csak  ő írhatott meg!!  
Szeretettel kérlek, hogy imádkozzatok a drága Antal atyáért, kérjük az Istent, hogy még sok sok éven keresztül adjon neki erőt, egészséget, mindannyiunk örömére hasznos alkotó kedvet, szép könyvekben kicsúcsosodó lendületet!!
Szeretettel,
Csaba t.