Szívem tele van örömmel

Kategória: Csaba testvér levelei Találatok: 1847

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_IMG_1195_2.JPGMegpróbáltuk hirdetni az evangéliumot a focipályán és kiderült, hogy lehet ott is!! Eddig mindig szolid kis előadásokkal, ügyes énekkarokkal, versmondó diákokkal indultam el Krisztus szeretetéről tanúságot tenni, most Székelyhídra a képen látható nagy csapattal mentünk!!  

A Márton Áron tiszteletére rendezett előadó útra elkísért  gyermekvédelmi otthonaink diákjaiból válogatott focicsapat, a petrozsényi Jézus Szíve Otthon lakóiból alakult pompon együttes és a Role, egy komoly rock zenekar! Jó volt látni, hogy ennyien, ennyi félék tudunk közösen embereket megszólítani, összegyűjteni imádságra, szeretettel meghívni! A foci pályákon olyan fiatalokhoz, gyerekekhez tudtuk eljuttatni az evangéliumot, Márton Áron mindannyiunknak irányt mutató szép vonásait, akikhez a templomainkban egészen biztos, hogy nem tudtunk volna üzenetet megfogalmazni, egyszerűen azért, mert ők nem járnak katolikus templomba!
Sok gyermekem van, számomra nem az a legnagyobb öröm, ha a gyermekeim nekem virágot hoznak, verseket mondanak, hanem ha azt látom, hogy ők jókedvvel, vidáman együtt vannak, és ha ebbe a szeretetteljes közösségbe nekem is helyet adnak!! Hiszem, hogy a földön a legszebb Istentisztelet az, amikor a mennyei Atya gyermekei, szeretetben, békességben együtt játszanak, örvendeznek az ők Atyjuk drága ajándékainak, az életnek, a létnek, s a teremtett világ sok sok szépségének! Jó volt együtt lenni, játszani, énekelni különféle felekezetekhez, nemzeti közösségekhez tartozó fiatalokkal, felnőttekkel! Hiszem, hogy e négy nap alatt tartott minden Istentiszteletünk, bár sokszor kemény volt és hangos, mégis elnyerte a jó Isten tetszését! Határozottan éreztem, hogy nem csak képesek vagyunk a sekrestyéből kilépni Isten szép, tarka gyermekei közé, hanem őket eredményesen meg is tudjuk szólítani!! Szívem tele van örömmel, és hálával az én nagyszerű munkatársaim iránt!! Szeretettel köszönöm, hogy elkísértek erre a hosszú, kemény útra! 
Csaba t.