Tisztelettel, és szeretettel minden jóakaratú embernek!

Nyomtatás

Az utóbbi időben nagyon sokan szeretnék, hogy elkötelezzem magamat valamelyik politikai oldalon. Úgy gondolom, hogy az élet következetes szolgálatának felvállalása által, hitet teszek a holnap, az élet, a népünk, az emberiség megmaradás mellett. Mindaz a politikai erő, mely a szeretettel, kemény munkából, és az alázatos párbeszédből kibontakozó holnapban hisz, annak én pártkönyv nélkül is tagja vagyok.

Úgy gondolom, hogy a gyerekeket ki kell hagyni a politikából. Éppen ezért én nem fogadtam, és nem is fogok elfogadni adományokat a politikai pártoktól. És ezentúl sem kérek segítséget egyetlen politikai oldaltól sem. Természetesen amennyiben valaki mint magán ember szeretne eljönni és meglátogatni, megajándékozni bennünket szeretetével, adományaival, azt nagy szeretettel fogadjuk. Nem szeretnénk egyetlen politikai párt kezében sem eszköz, fegyver lenni, szent meggyőződésem, hogy a gyermekek nem lehetnek soha eszközök, hanem csak célok emberi életünkben.
Megvagyok győződve, hogy minden őszinte, higgadt ember azt várja el tőlem, hogy a gyerekeinkkel teli hajókat vezessem ki minden hadi övezetből. Az egyház amennyiben annak idejében valóban áldását adta a gyermekek keresztes hadjáratára, akkor nagyon nagy hibát követett el. Én ezt a hibát nem akarom elkövetni. 
Amúgy tisztaszívvel, Krisztus urunk szellemében azt kell, mondanom, hogy nem legyőzni, hanem szeretettel meggyőznünk kell egymást, és hinnünk kell az őszinte emberi beszéd hegyeket mozgató erejében. Hinnünk kell, hogy az Emauszi úton baktató embereket, pártcsoportosulásokat, csak véres sebeink néma hordozásával, szeretetteljes beszéddel,  útjukon való elkísérésünkkel tudhatjuk lángoló szívvel való újrakezdésre, megtérésre ösztönözni. Ezen az úton szeretnék társa lenni minden politikai erőnek.
Testvéri szeretettel, Csaba t.