Imádkozunk az áldott békéért!

Kategória: Csaba testvér levelei Találatok: 1385

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_14425434_1179053538804339_1358163002312046936_o.jpg"Több száz keresztény és muszlim gyermek gyűlik össze október 6-án Aleppóban és egész Szíriában, hogy azért imádkozzanak, legyen vége a háborúnak, az erőszaknak, és köszöntsön béke az országukra. A ferences atyák kezdeményezéséről Butrosz Marayati örmény katolikus érsek adott hírt.


Az aleppói iskolák diákjai egy felhívást is aláírnak és ujjlenyomatukkal megpecsételnek, amelyben azt kérik a világ hatalmasságaitól, vessenek véget az öldöklésnek, különösképpen a gyermekeket sújtó kegyetlenségnek. „De legfőképpen imádkoznak. Imádkoznak kortársaikért. És bízunk abban, hogy a gyerekek imádsága erősebb a miénknél” – mondta az örmény katolikus püspök."
A közel keleten szolgáló ferences szerzetesek felhívásának eleget téve, ma mi is ma minden házunkban a gyermekeinkkel imádkozunk az áldott békéért! Szeretettel kérlek, hogy ti is üljetek le gyermekeitekkel és mondjatok el egy rövid imát! Imádkozzunk azért, hogy elhallgassanak a fegyverek és elkezdődjön egy Isten akarata szerinti igazságos párbeszéd a világunkba!  Írjuk le mi is Szent Ferenc szép imáját és pecsételjük le nagy szeretettel szívünkkel, az újukkal!
Szeretettel,
Csaba t.
TÉGY ENGEM BÉKÉD ESZKÖZÉVÉ

Uram,
tégy a béke eszközévé.
hogy szeretetet vigyek oda,
ahol gyűlölet van,
hogy megbocsássak,
ahol bűn van,
hogy egyesítsek,
ahol széthúzás van
hogy igazságot hozzak,
ahol tévedés van,
hogy hitet vigyek,
ahol sötétség van,
hogy örömet vigyek oda,
ahol szenvedés van

Nem azért, hogy vigasztalódjam,
hanem, hogy vigasztaljak;
nem azért, hogy megértsenek,
hanem, hogy megértsek
nem azért, hogy szeressenek,
hanem, hogy szeressek;

csak ez a fontos,
mert amikor adunk – kapunk,
amikor megbocsátunk – bocsánatot nyerünk,
amikor meghalunk – új életre kelünk.

Assisi Szent Ferenc
Kép: Szivárvány a béke szimbóluma a szentírásban