A szentsimoni otthonban...

Kategória: Csaba testvér levelei Találatok: 1649

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_IMG_5933.JPGTegnap a szentsimoni otthonban is megtartottuk a tanévnyitó szentmisét! Számba vettük a múltat s a jövőt, és hosszú érlelés után a diákoknak is elmondtam, hogy Kolozsvári Tibit felkértem, hogy vezesse szépen tovább a tusnádi otthont, és a szentsimoni házat ezentúl Felvinci István vezeti! István kérésére az ő helyettesének kineveztük Rétyi Beáta nevelőnőt. 

Megvagyok győződve, hogy a szakoktatás mindennél fontosabb, hosszú, sok éves nevelői munkánkat igazából az utolsó, pályára állító évek koronázzák meg vagy teszik értelmetlenné! Nagyon fontos az óvoda, az elemi iskola, hisz ott folyik az alapozás, de a szakiskola vagy a líceum állítja pályára azokat a fiatalokat, akikért hosszú évekig fáradoztunk. Emiatt úgy láttam, hogy ezt a képzési központot Csíkszentsimonban, - mely éppen csak megszületett, és melyet szeretnénk tovább is fejleszteni -  ki kell emelni a tusnádi otthonunk gondnokságából és önállóvá kell tenni! A szakoktatás nem elméleti kérdés, ezért is láttam fontosnak egy mérnöki képzettségű, egy életen keresztül gyakorlati kérdéseket megoldó emberre, Istvánra bízni e ház vezetését!
Kolozsvári Tibor, alapképzettsége szerint pszichológus, eddig is értékes munkát végzett a gyermekeink számára, és sajnos számára és minden gyermekvédelmi szakember számára Erdélyben még rengeteg életmentő munka van! Tibor,Tusnádon koordináló munkáját mostanig is Már Marikával és Kristály Éva nevelőnővel végezte, ők továbbra is e ház aligazgatói lesznek! Az alcsíki falvak szegényeinek a látogatása, napközik szervezése, a tusnádi Szent László Otthon koordinálása a nevelőkkel szépen konszenzusban, igen nagy feladat! Alapítványunk egyik legszebb háza a tusnádi otthon, én azt szeretném, hogy ebben a házban, akárcsak minden házunkban az irgalmas Isten vezesse a felelős testvéreket és a nevelőinket is, a gyermekeink érdekében!  
Imádkozom, hogy ez a szelíd, gyógyító, a kereszten is értünk imádkozó isteni szeretet vezesse a szentsimoni és a tusnádi házainkat is, ő forrassza eggyé szíveinket a gyermekeink iránti szolgáló szeretetbe!
Csaba t. 
Kép: Felvinci István egy kis bárányt talált az erdőben.