Hála és köszönet a Keresztszülőknek a 10 év munkájáért!!

Kategória: Csaba testvér levelei Találatok: 2735

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_13051559_1030534200372468_5222870144666904325_n.jpgEgy gyermek, ha testi, lelki, szellemi integritása, épsége veszélyben van, akkor kérheti, várhatja a közösség segítségét, szolidaritását! A Moldvai Magyar gyermekek szerintem veszélyben vannak, nemzeti identitásukat idegen erők befolyásolják, ősi gyökereikről le akarják szakítani őket, ezért is, de szociális okokból is indokolt, hogy összefogjunk értük! 

Gyermekvédelmi munkám során tapasztaltam, hogy a sok kicsi sokra megy! Mikor az évi kiadásainkat elosztottuk a gyermekek létszámával és 356-al, az év napjainak számával, én magam is meglepődtem, hogy milyen kevés pénzből lehet megmenteni egy - egy gyermeket. Egyben az az összeg mit ki kell adni gyermekvédelemre ijesztően nagy, de ha sokan, sokszor vállalunk egy - egy kis áldozatot, akkor meglepő, hogy milyen könnyen lehet hatalmas dolgokat valóra váltani! Ezért indítottuk el a keresztszülői programot elsőként a Szent Ferenc Alapítványnál, majd a Moldvai Csángó magyar Oktatás számára is.
Ahogy a kezdeményezés kezdett beérni és egyre többen csatlakoztak a rendszerhez, úgy láttam jónak, hogy válasszuk teljesen kétfelé a két alapot, és így lett önálló jógi személy a Moldvai Keresztszülők Egyesülete. Mivel az egyesület születésénél ott bábáskodtam, ezért nagy szeretettel köszöntöm a 10 éves, viharokban edzett szervezetet, köszönöm minden tagjának a munkát és a nagylelkűséget! Hiszem, hogy az ki minden pohár vizet számon tart, a ti erőfeszítéseteket is figyelemmel kíséri, és akárcsak kétezer évvel ezelőtt a néhány kenyeret, halat ahogy nagylelkűen megszaporított, úgy most is a Moldvába szakadt, rekedt eleink gyermekeinek gondjait, bajait is, segítségetekkel nagylelkűen megoldja! 
Szeretettel biztatlak benneteket, hogy tartsatok ki a nagylelkű döntésetek mellett, ugyanakkor kérem az oktatásért felelős moldvai tanárokat, hogy őrizzék meg az egységet, ne szakadjanak kisebb egyesületekre, alapítványokra, mert ha a tábortüzet tápláló fahasábok egymástól eltávolodnak, akkor a tűz talán még egy darabig pislákol, de előbb utóbb ki fog aludni!
Imádságos szeretettel, 
Csaba t.